tiistai 17. syyskuuta 2013

Mustikka-valkosuklaajuustokakku



Tämä kakku on ehkä hieman suuritöisempi, mutta mustikkasydän maistuu todella hyvälle. Idean siihen olen saanut Huomenta suomi -ohjelmasta.

Mustikkasydän:


noin 3-4 dl
mustikoita
noin 1 tl
liivatejauhetta (tai vastaava määrä liivatelehtiä)
1,5 dl
sokeria

Laita liivatejauhe likoamaan muutamaan ruokalusikalliseen kylmää vettä. Keitä mustikoita ja sokeria niin kauan, että sokeri on liennut ja mustikat mehustuneet (noin 5-10 min). Kun seos on vielä kuumaa, mutta ei kiehuvaa, lisää liivatejauhe ja sekoita huolellisesti. Kaada kelmulla vuorattuun pieneen kulhoon ja laita pakastimeen hyytymään muutamaksi tunniksi. Liivatejauheen määrä riippuu nesteen (mustikka) määrästä, purkin kyljessä on tarkka ohje.


Kakku:

¾ pkt
kaurakeksejä
50 g
margariinia
1 prk (2 dl)
vispikermaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
200 g
rahkaa
100 g
valkosuklaata
4 kpl
liivatelehtiä

(sokeria)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata rasva. Murskaa keksit ja sekoita rasvan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka paperilla ja painele keksimurska varovasti pohjalle. Sulata suklaa vesihauteessa ja anna jäähtyä hieman. Vaahdota kerma ja lisää siihen tuorejuusto, rahka ja valkosuklaa. Jos haluat, voit lisätä vielä sokeria tuomaan lisämakeutta. Kuumenna noin 1/2 dl vettä (tai muuta nestettä, esimerkiksi sitruunamehua tai likööriä). Purista liivatelehdistä liiat nesteet pois ja liuota kuumaan nesteeseen. Kaada ohuena nauhana juustokakkumassaan ja sekoita huolellisesti.

Lisää keksimurskan päälle ohut kerros juustokakkumassaa. Ota sitten mustikkasydän pakastimesta ja poista kelmu. Paina se juustokakkumassakerroksen päälle keskelle kakkua, kuten kuvassa näkyy


Lisää päälle loput juustokakkumassasta ja anna hyytyä jääkaapissa noin kaksi tuntia tai kunnes pinta on hyytynyt.

Kiille:

2 dl
mustikkakeittoa
3 kpl
liivatelehtiä

Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään viisi minuuttia. Kuumenna osa (noin 1/2 dl) mustikkakeitosta ja liuota siihen liivatelehdet kuten edellisellä kerralla. Sekoita sitten lopun mustikkakeiton joukkoon. Kaada varovasti hyytyneen kakun päälle ja anna hyytyä noin neljä tuntia tai yön yli.

Voit koristella kakun suklaakoristeilla. Pitsirullat olen tehnyt pursottamalla sulaa suklaata leivinpaperisuikaleen päälle neliön malliin ristiin rastiin ja rullaamalla sitten paperin niin, että neliön reunat koskettavat toisiaan. Rullat kannattaa siirtää kylmään jähmettymään. Reunus puolestaan syntyy vastaavalla tavalla pursottamalla, apuna käytin muovipussista leikattua pitkää kaistaletta. Reunuksen voi siirtää kakkuun kun se ei ole vielä aivan kokonaan jähmettynyt. Kylmä kakkku jähmettää sen tällöin muotoonsa ja muovin voi poistaa varovasti vetämällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti