Jos pääsiäisenä jäi yli lammaspaistia, jämistä saa herkullisen pizzan. Takuulla parempaa kuin uudelleen lämmitetty paisti! Muiksi täytteiksi sopivat esimerkiksi punasipuli, feta ja oliivit. Tässä ohjeessa käytin yksinkertaisesti tomaattia ja mozzarella.
Ohjeesta riittää kahdelle.
Pohja:
1,5 dl
|
vettä
|
25 g (½ dl)
|
ruisjauhoja
|
225 g (3 ½ dl)
|
vehnäjauhoja
|
1 tl
|
kuivahiivaa
|
½ tl
|
suolaa
|
1 tl
|
öljyä
|
Lisää kylmään veteen kuivahiiva. Alusta joukkoon jauhot mieluiten koneella. Lisää loppuvaiheesa suola ja viimeisenä öljy. Anna kohota tunnista kahteen tuntiin.
Vaivaa taikinasta kohoamisen jälkeen ilma pois. Kauli ohueksi levyksi.
Tomaattikastike:
2 dl
|
paseerattua tomaattia
|
2 rkl
|
tomaattipyrettä
|
½ tl
|
suolaa
|
1 tl
|
basilikaa
|
1 tl
|
oregano
|
2 tl
|
sokeria
|
1 rkl
|
oliiviöljyä
|
mustapippuria
|
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä pohjalle.
Täytteet:
ylijäänyttä lammasta
|
|
2-3
|
tomaattia
|
200 g
|
mozzarellaa
|
50 g
|
parmesan-juustoa
|
muutama
|
rucolanlehti
|
oreganoa
|
Pilko kaikki täytteet. Raasta parmesan. Levitä kaulitulle pohjalle rucolaa lukuunottamatta. Paista uunissa pizzakivellä noin 10 minuuttia tai pellillä 20-30 minuuttia 250 °C pelkällä alalämmöllä. Levitä lämpimän pizzan päälle rucola ja ripottele pizzalle oreganoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti