sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Pinaatti-parsalasagne



Kasviksista syntyy astetta kevyempi versio lasagnesta. Tämä lasagne on siitä erikoinen, että siihen ei tule lainkaan tomaattikastiketta eli se on valkoinen lasagne. Tein myös pastatikinan tällä kertaa itse. Mehevyyttä ruokaan hain mascarponella.

Ohje on neljälle.

Pastataikina:

300 g
durumvehnäjauhoja
½ tl
suolaa
3
kananmunaa
(1-2 rkl
vettä)

Sekoita jauhoihin suola. Tee syvennys jauhokasan keskelle ja riko siihen kananmunat. Lähde sekoittamaan taikinaa keskeltä reunoille. Kun jauhot ovat sekoittuneet kananmunaan, lähde vaivaamaan taikinaa. Jos taikina tuntuu tässä vaiheessa liian kuivalta, lisää vettä vähän kerrallaan. Jatka vaivausta, kunnes taikinasta muodostuu tasainen ja kiinteä pallo (noin 10 min). Kääri kelmuun jätä jääkaappiin lepäämään ½-1 tunniksi.

Bechamel-kastike:

3 rkl
öljyä
½ dl
vehnäjauhoja
4 dl
maitoa
30 g
grana padanoa tai parmesania
250 g
mascarponea

(1
suolaa, mustapippuria, muskottipähkinää
kananmuna)

Kuumenna öljy teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita nopeasti vispilällä. Lisää maito ohuena nauhana, vispaa jatkuvasti. Kuumenna kastiketta, kunnes se kiehahtaa. Nosta välittömästi pois levyltä. Raasta grana padano tai parmesan ja sulata se kastikkeen joukkoon. Lisää myös mascarpone. Mausta suolalla, mustapippurilla ja muskottipähkinällä. Jos kastike tuntuu liian löysältä, voit lisätä siihen hieman jäähtyneena kananmunan.

Täyte ja kokoaminen:

5
vihreää parsaa
1 rasia (70 g)
pinaattia
50 g
grana padanoa tai parmesania

Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Kuori kevyesti. Keitä parsoja suolatussa vedessä 2 minuuttia, valuta välittömästi ja huuhtele kylmällä vedellä. Pilko ohuiksi renkaiksi. Hienonna pinaatti ja sekoita parsojen kanssa.

Ota levännyt pastataikina jääkaapista. Jaa taikina 4-6 osaan ja kauli jokainen melko ohueksi levyksi. Lasagnelevyn ei tarvitse olla yhtä ohut kuin esimerkiksi raviolilevyn, siksi sen saa käsinkin hyvin kaulittua. Voit toki käyttää myös pastakonetta, mikäli sellaisen omistat. Käytä kaulimisessa apuna jauhoja. Leikkaa tarvittaessa levyt sopivan kokoisiksi paloiksi.

Öljyä uunivuoka. Laita pohjalle ohut kerros bechamel-kastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Laita levyn päälle uusi kerros bechamel-kastiketta. Ripottele päälle parsa-pinaattiseosta ja niiden päälle taas lasagnelevyjä. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki ainekset. Päällimäiseksi kerrokseksi tulee lasagnelevyjä ja bechamel-kastiketta. Ripottele pinnalle myös raastettu juusto. Paista lasagnea 30 minuuttia 200 °C uunissa. Anna vetäytyä 15-20 minuuttia enne tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti