![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhFUW0szno02vRjbTUTLm0p5sEmtw6EWX3XMcACHefSPemAILxUllJpTOnThERxQwYNarbUafDDStq0A4sUcvpgDsUsKHbgByirprSqt6a2Dj0amldZ2FfN9EKvArEwKufDHBLH9PCG_HfX/s1600/2010-01-01+12.00.35.jpg)
Pizzakiveä käytettäessä kannattaa kuitenkin huomioda pari seikkaa. Nämä on siis opittu ihan kantapään kautta ja oma pizzakiveni on nykyään jo melko kirjava siihen levinneistä täytteistä. Ensimmäiseksi tulee huomioda, että pizzakiveä pitää lämmittää melko kauan, noin 20 minuuttia sen jälkeen kun uuni on lämmennyt. Hyvä tapa lämmittää pizzakivi on paistaa ensin jotain muuta, jolloin pizzakivi voi olla tämän ajan uunissa. (Loistava tekosyy leipoa jotain.) Huomaathan, että kivi pitää laittaa aina kylmään uuniin, muuten se halkeaa. Toiseksi pohjasta ei kannata tehdä liian ohutta, muuten se ei kestä siirtämistä. Pohjan kaulinnassa pitää lisäksi käyttää RUNSAASTI jauhoja, muuten pohja tarttuu kiinni kiveen ja täytteet valahtavat kun pizzaa yrittää siirtää. Uunin olisi hyvä olla mahdollismman kuuma ja lisäksi kannattaa käytää pelkää alalämpöä, jollloin täytteet eivät pala.
Ohjeesta riittää kolmelle.
Pohja:
2 dl
|
vettä
|
1 tl
|
kuivahiivaa
|
½ tl
|
suolaa
|
(2 tl
|
sokeria)
|
50 g
|
ruisjauhoja
|
250 g
|
vehnäjauhoja
|
½ rkl
|
oliiviöljyä
|
Lisää kylmään veteen hiiva, suola ja sokeri. Kaada joukkoon jauhot ja vaivaa koneella noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista, kunnes se on sekoittunut taikinaan. Anna taikinan kohota 1-2 tuntia vedolta suojattuna. Vaivaa tämän jälkeen ilma pois, jaa taikina kolmeen osaan ja kauli jokainen pyöreäksi.
Tomaattikastike:
2 dl
|
paseerattua tomaattia
|
2 rkl
|
tomaattipyrettä
|
½ tl
|
suolaa
|
1 tl
|
basilikaa
|
1 tl
|
oregano
|
2 tl
|
sokeria
|
1 rkl
|
oliiviöljyä
|
|
mustapippuria
|
Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Täytteet:
100 g
|
kirsikkatomaatteja
|
200 g
|
mozzarella
|
3 rkl
|
aurinkokuivattuja tomaatteja (paloina)
|
150 g
|
parmesania
|
muutama lehti
|
basilikaa
|
|
oreganoa
|
Pilko kirsikkatomaatit kolmeen osaan. Viipaloi mozzarella.
Ota esilämmennyt pizzakivi uunista. Nosta siihen yksi pohja. Levitä päälle noin 1/3 tomaattikastikeesta ja täytteistä. Toimi mahdollisimman nopeasti, sillä pohja paistuu koko ajan. Siirrä takaisin uuniin ja paista 10-15 minuuttia 250 tai 275 °C. Tee samoin loput pizzat. Revi valmiiden pizzojen päälle basilikan lehtiä ja ripottele päälle oreganoa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti