Tästä määrästä riittää noin kolmelle.
Ohje:
2 dl
|
soijarouhetta
|
4 dl
|
kasvislientä
|
1
|
sipuli
|
1
|
valkosipulinkynsi
|
3 rkl
|
soijajauhoa
|
1 dl
|
vehnäjauhoa
|
1 rkl
|
soijakastiketta
|
1 tl
|
paprikajauhetta
|
2 tl
|
persiljaa
|
½ tl
|
suolaa
|
mustapippuria
|
Keitä soijarouhetta kasvisliemessä 5 minuuttia. Vaikka rouhe näyttääkin kypsyvän ennen tätä, älä vähennä aikaa, sillä se saattaa olla vielä sisältä raakaa. Kaada siivilään ja anna jäähtyä. Pilko tällä välin sipuli ja valkosipuli hienoksi silpuksi. Kun soijarouhe on jäähtynyt tarpeeksi, painele siitä enimmät vedet siivilän läpi. Yhdistä kaikki ainekset ja sekoita huolellisesti. Taikinan tulee olla melko jämäkkää.
Muotoile taikinasta pyöryköitä ja paista paistinpannulla öljyssä pintaan hyvä väri (5-10 min). Siirrä talouspaperin päälle. En suosittele uunissa paistamista, sillä pyöryköistä tulee helposti liian kuivia. Tämä johtuu siitä, että soijarouheessa ei ole melkein ollenkaan rasvaa. Tarjoile lisukkeena esimerkiksi perunoita ja kermaviilikastiketta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti