Peanut butter cookies eli maapähkinävoikeksit ovat amerikkalainen klassikko. Voit lisätä taikinaan halutessasi noin ½ dl pilkottua suklaata, rouhittua maapähkinää tai toffeenpaloja.
Ohjeesta tulee noin 30 keksiä.
Resepti:
100 g
|
voita tai margariinia
|
1 ½ dl
|
ruokokidesokeria
|
100 g
|
maapähkinävoita
|
1
|
kananmuna
|
2 ½ dl
|
vehnäjauhoja
|
½ tl
|
suolaa
|
1 tl
|
leivinjauhetta
|
1 rkl
|
vaniljauutetta tai vaniljasokeria
|
Ota voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Vispaa pehmennyt voi ja sokeri sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Lisää maapähkinävoi ja jatka sekoittamista. Lisää sitten kananmuna ja sekoita jälleen hyvin sekaisin. Lisää vehnäjauho, suola ja leivinjauhe. Sekoita lusikalla mahdollisimman vähän. Mausta taikina halutessasi esimerkiksi suklaarouheella ja vaniljauutteella. Anna taikinan kylmentyä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
Ota taikina jääkaapista ja muotoile noin ruokalusikallisen kokoisiksi palloiksi. Aseta pellille paperin päälle. Litistä jokainen pallo haarukalla niin, että pintaan tulee ristikkokuvio. Paista esilämmitetyssä uunissa 175 °C noin 10-15 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti