![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhayB40RMfSSpfv39bA87HpiI24CZbeZGg5nn3DndbVfmtXyfRdDbSiBTNknDT5H2jPZF1J_xez6cWL7tZ-qUpb8yCUKkt1IBPiIW192vYOV0PX9s8PYaIlEtEEQunTjOhoP5b-SZXfMi6D/s1600/2010-01-01+12.00.14.jpg)
Resepti:
1
|
sipuli
|
2
|
valkosipulinkynttä
|
1
|
porkkana
|
2
|
sellerinvartta
|
pala
pala |
kesäkurpitsaa
paprikaa |
oliiviöljyä
|
|
(½ tl
|
kuivattua chiliä)
|
2 tl
|
tomaattipyrettä
|
1 tlk (400 g)
|
tomaattimurskaa
|
½ l
|
kanalientä (kasvissyöjä voi korvata kasvisliemellä)
|
2
|
laakerinlehteä
|
200-300 g
|
kaalia
|
1-2 viipaletta
|
vaaleaa leipää (mieluiten kuivahtanutta)
|
1 tlk
|
isoja valkoisia papuja
|
1 tl
|
basilikaa
|
suolaa, mustapippuria
|
|
(raastettua parmesania)
|
Pilko kasvikset pieniksi. Hienonna valkosipuli. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä. Paista sipulia, porkkanaa ja selleriä miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, tai kunnes sipuli on läpikuultavaa. Voit maustaa seoksen chilillä, mikäli haluat. Lisää sitten kattilaan kesäkurpitsa, paprika, valkosipuli ja tomaattipyre. Paista, kunnes valkosipuli alkaa tuoksua. Lisää kattilaan tomaattimurska, kanaliemi ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen noin 20-30 minuuttia.
Pilko tällä välin kaali pieniksi suikaleiksi. Revi tai kuutio leipä. Valuta pavut. Lisää kattilaan ja anna kiehua vielä 10 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa. Mausta keitto loppuvaiheessa basilikalla, suolalla ja mustapippurilla. Raasta halutessasi keiton pinnalle parmesania ja ripottele oliiviöljyä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti