Otin varaslähdön kevääseen ja tein päivälliseksi raikkaan salaatin. Parsalle sopii kaveriksi erityisen hyvin prosciutto, mutta kasvisyöjä voi korvata sen esimerkiksi parmesanlastuilla. Tarjoile salaatin kanssa hyvää leipää.
Ohje on kahdelle.
Kastike:
1
|
valkosipulinkynsi (pieni)
|
1 rkl
|
balsamicoa
|
1 rkl
|
sitruunamehua
|
¼ tl
|
dijon-sinappia
|
|
suolaa, mustapippuria
|
4 rkl
|
oliiviöljyä
|
Raasta valkosipulinkynsi. Sekoita joukkoon muut aineet paitsi öljy. Kaada öljy kastikkeen joukkoon koko ajan sekoittaen ohuena nauhana siten, että syntyy emulsio.
Salaattiin:
3
|
kananmunaa
|
½
|
tammenlehtisalaatti
|
½
|
romaine
|
pala
|
kurkkua
|
½ rasiaa
|
kirsikkatomaatteja
|
10
|
vihreää parsaa
|
5 siivua
|
prosciuttoa
|
|
oliiviöljyä
|
Keitä kananmunat koviksi. Anna jäähtyä jääkaappilämpötilaan.
Revi tammenlehtisalatti käsin syötävän kokoisiksi paloiksi. Suikaloi romaine. Pilko kurkku ja lohko kananmunat. Kokoa salattipediksi ja asettele mukaan myös kirsikkatomaatit.
Taita parsoja käsin, ne katkeavat siitä missä puumainen osa loppuu. Kuori parsat kevyesti ja voitele ne oliiviöljyllä. Kuumenna grillipannu keskilämmölle. Aseta parsat pannulle ja grillaa 8-10 minuuttia. Kääntele parsoja paistamisen aikana. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin asettelet ne salaatin päälle. Kun olet grillannut parsat, aseta pannuun prosciuttosiivut. Paista muutama minuutti/puoli tai kunnes ne ovat rapeutuneet. Siirrä talouspaperin päälle. Pilko pieneksi.
Kokoa salaatti ja valuta päälle kastike.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti