maanantai 18. elokuuta 2014

Lammascurry


Curryruokien pitkää ainesosalistaa ei kannata säikähtää, sillä curry on loppujen lopuksi melko helppotekoinen: paistetaan vain pääraaka-aine ja mausteet pannulla ja sen jälkeen annetaan hautua nesteessä, jotta maut imeytyvät kastikkeeseen. Käytin tähän lammascurryyn karitsan ulkofilettä, mutta hyvin halvemmat osat käyvät yhtä hyvin, esimerkiksi paistia voisi käyttää. Tällä ohjeella currysta tulee melko tulinen, mutta voit tasapainottaa makuja tarjoamalla lisukkeeksi mintturaitaa ja naanleipää.

Ohje on noin neljälle hengelle.

Resepti:

500-700 g
lammasta

suolaa, mustapippuria
1
iso sipuli
2
chiliä
pala
inkivääriä
2-3
valkosipulinkynttä
1
kanelitanko
2
laakerinlehteä
½ tl
kokonaisia kardemummia
½ tl
kokonaisia fenkolinsiemeniä
muutama
kokonainen neilikka
2 tl
jauhettua korianteria
2 tl
juustokuminaa
1 tl
kurkumaa
2 tl
garam masalaa
2 dl
paseerattua tomaattia
1
kuivattu chili

suolaa
2 rkl
sokeria
2 dl
ruokakermaa
paistamiseen
rypsiöljyä, voita


Ota lammas hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Kuutio se palasiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna wokpannussa öljyn ja voin seosta. Paista lammaskuutioihin nopeasti pintaan väriä, älä kuitenkaan paista läpikypsäksi ettei lammas kuivu. Siirrä syrjään odottamaan.

Pilko sipuli ja chili ja raasta inkivääri. Siirrä samaan pannuun, missä äsken paistoit lampaat ja aseta levylle miedolle lämmölle. Lisää tarvittaessa rasvaa. Pilko sillä välin myös valkosipuli pieneksi. Kun sipuli on kypsynyt, lisää se pannuun yhdessä mausteiden kanssa. Paista, kunnes mausteet alkavat tuoksua ja lisää sitten tomaatti, kuivattu chili, suola ja sokeri. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 30-40 minuuttia, mieluusti enenmmänkin.

Lisää aivan lopuksi ruokaerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa jotakin mausteista. Tarjoa lisukkeena riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti