Raidat ovat intialaisia jogurttikastikkeita, jotka toimivat erityisen hyvin tasaspainottamaan tulisempia ruokalajeja. Mintturaidan voi yksinkertaisimmillaan tehdä vain kahdesta ainesosasta (minttu ja jogurtti), mutta mielestäni kurkku tuo vielä kivaa lisäraikkautta tähän helppoon lisukkeeseen.
Resepti:
2 dl
|
jogurttia (kreikkalainen, bulgarian
tms.)
|
n. 3 cm pala
|
kurkkua
|
muutama oksa
|
minttua
|
1 tl
|
sitruunamehua
|
ripaus
|
suolaa ja sokeria
|
|
mustapippuria
|
Raasta kurkku karkealla terällä ja valuta ylimääräinen neste pois esimerkiksi siivilässä. Sekoita kaikki ainesosat keskenään. Anna maustua jääkaapissa noin 20 minuuttia ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti