sunnuntai 7. elokuuta 2016

Muhammara






Viimeisestä blogipostauksesta onkin jo päässyt vierähtämään hetki remontin ja muiden kiireiden takia. Tätä nykyä kokkailen uudessa keittiössä.

Muhammaraan tutustuin Tallinnan loistavassa Vegan restoran V:ssä. Se on paahdetuista punaisista paprikoista ja saksanpähkinöistä tehty tahna, joka sopii leivän päälle tai dippailuun.


Resepti:

2
punaista paprikaa
2 viipaletta
(kuivahtanutta) vaaleaa leipää
½ dl
oliiviöljyä
2 dl
saksanpähkinöitä
1
valkosipulinkynsi
1 tl
juustokuminaa
1 tl
paprikajauhetta
ripaus
suolaa
2 rkl
granaattiomenasiirappia
½ -1 dl
vettä
1 tl
sokeria


Lämmitä uuni 250 grillivastuksella. Puolita paprikat ja poista siemenkota. Laita uuniin kuoripuoli ylöspäin mahdollisimman ylhäälle ja paista noin 15 minuuttia tai kunnees kuori on osittain mustunut. Ota pois uunista ja anna jäähtyä.

Vähennä uunin lämpötila 200 C ja paahda siinä noin 5-10 minuutin ajan saksanpähkinät ja mausteet.

Leikkaa leipä paloiksi ja laita tehosekoittimen kulhoon. Kaada päälle öljy. Kuori jäähtyneet paprikat ja lisää sekaan. Lisää myös loput ainekset. Jauha tasaiseksi tahnaksi. Lisää vettä ensin puoli desilitraa ja sitten ruokalusikka kerrallaan mikäli tarpeen. Anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.


Huom. Granaattiomenasiirappia voit tehdä itse. Laita 1 l granaattiomenamehua ja 2 rkl sokeria kattilaan. Keitä keskilämmöllä, kunnes nestettä on jäljellä pari-kolme desilitraa. Jäähdytä ja purkita. Vaihtoehtoisesti voit korvata granaattiomenasiirapin balsamicolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti