sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Omenainen siiderikana


Tähän ruokaan voisi hyvin käyttää myös muuta lintua kuin kanaa, mutta näin kaupungissa asuvana niitä on vaikea saada. Kerran olen tehnyt tällä ohjeella fasaania. Ruoassa pitää ehdottomasti käyttää oikeaa kuivaa omenasiideriä, jossa on voimakas maku. Unohda markettien makeat "siiderit" (kuten upcider). Itse käytin alkosta löytyvää old rosie -siideriä.

Resepti:

6
kanan paistileikettä

suolaa, mustapippuria
1
sipuli
1
porkkana
1
sellerinvarsi
1 pkt
pekonia

voita paistamiseen
1
valkosipulinkynsi
1
omena (granny smith tms.)
muutama
salvianlehti
(loraus
calvadosta)
2 dl
kuivaa omenasiideriä
1 dl
kanalientä
2 dl
ruokakermaa

Ota kanat huoneenlämpöön viimeistään puolta tuntia ennen paistamista. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla. Pilko valmiiksi vihannekset ja leikkaa pekoni pienemmiksi paloiksi. 

Kuumenna pannu hyvin kuumaksi ja lisää voi. Paista ensin kanoihin pintaan hyvä väri, siirrä sitten syrjään. Vältä paistamasta liikaa, kanat kuivuvat jos ne pääsevät tässä vaiheessa kypsiksi asti. Alenna pannun lämpötilaa. Lisää sitten vihannekset ja pekoni. Paista, kunnes ne saavat hieman väriä. Siirrä tämän jälkeen kanat takaisin pannuun. Pilko vihannesten ja pekonin paistuessa valkosipuli hienoksi silpuksi ja kuutioi omena. Lisää sitten pannuun yhdessä salvian kanssa.

Jos haluat, voit liekittää ruoan calvadosilla. Kaada loraus pannuun ja sytytä välittömästi palamaan. Nosta pannu tämän toimenpiteen ajaksi pois liesituulettimen alta.

Kaada pannuun omenasiideri ja kanaliemi. Kanojen tulisi peittyä lähes kokonaan nesteeseen. Anna kiehua hiljalleen kannen alla 20-30 minuuttia. Ota sitten kansi pois ja nosta lämpöä. Kiehuta nesteestä noin puolet pois. Lisää sitten ruokakerma ja kuumenna uudelleen. Tarjoile ruoka esimerkiksi uuniperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti