sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Gado gado -salaatti



Gado gado on indonesialainen salaatti, jossa on usein ainakin perunaa, kanamunaa ja tofua sekä tunnusomainen maapähkinäkastike. Söin tätä salaattia Amsterdamissa, jossa on paljon indonesialaisia ravintoloita. Salaatista on ilmeisesti useampia versioita, mutta tein itse sellaisen, joka muistutti syömääni.

Ohjeesta riittää kolmelle hengelle.

Kastike:


1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
½
habanero tai 1 punainen chilli
pala
inkivääriä
1 rkl
palmusokeria (voi korvata muulla sokerilla)
1 tl
tamarindia
2 rkl
limen mehua
4 rkl
maapähkinävoita
2 rkl
makeaa soijakastiketta
n. 1 dl
kookosmaitoa

Pilko karkeasti sipulit ja chili ja raasta inkivääri. Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita sileäksi esimerkiksi sauvasekoittimella. Kookosmaidon määrällä voi säätää koostumusta.

Salaatti:

2
kiinteää perunaa
3
kananmunaa
1
porkkana
200 g
(kiinan)kaalia
2
kevätsipulia
1 dl
ituja
pala
kurkkua
1 pkt
tofua

sesamiöljyä paistamiseen
prawn crackerseja (katkaravun makuisia naksuja)

Keitä tai höyrytä perunat kypsiksi. Jäähdytä, kuori ja kuutioi. Keitä kananmunat koviksi, jäähdytä ja pilko. Pilko porkkana tulitikun kokoisiksi tikuiksi ja suikaloi kaali. Pilko kevätsipuli renkaiksi. Piko kurkku. Viipaloi tofu ja paista se sesamiöljyssä rapeaksi. (Tofusta saa vieläkin rapeampaa, jos sen käärii pyyhkeeseen ja antaa olla painon alla muutaman tunnin.)

Kokoa salaatti ja valuta päälle kastike. Voit tuoda rapeutta salaattiin prawn crackerseilla (en tiedä näille suomenkielistä nimeä). Niitä löytää etnisistä kaupoista, mutta ne voi yhtä hyvin myös jättää pois. Tarjoile lisukkeena riisiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti