perjantai 20. kesäkuuta 2014

Pancakes eli amerikkalaiset pannukaut



Amerikkalaiset pannukakut eroavat suomalaisista letuista siinä, että niissä on enemmän jauhoa ja ne kohotetaan leivinjauheella. Tarjoile pannukakkuja aamupalaksi vaahterasiirapin ja marjojen tai hedelmien kanssa.

Ohje on kahdelle (kuusi pannukakkua).

Resepti:

2 rkl
voita
3 dl
maitoa
1
kananmuna
2 rkl
sokeria
ripaus
suolaa
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
öljyä paistamiseen

Sulata voi. Sekoita joukkoon maito, kananmuna, sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot joukkoon vähän kerrallaan ja sekoita jatkuvasti. Varo kuitenkin liikaa sekoittamista, ettei taikinaan muodostu sitkoa. Turvota taikinaa noin puoli tuntia ennen paistamista.

Kuumenna pannulla tilkka öljyä keskilämmölle tai hieman kuumemmalle. Kaada pannun keskelle noin desin verran taikinaa. Paista molemmin puolin muutama minuutti, tai kunnes pannukakku on kullankeltainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti