sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Punajuuri-vuohenjuustoraviolit



Viimeisestä blogipostauksesta on mennyt jo hetki, mutta koitetaanpa korjailla tilannetta. Reseptejä on kertynyt pöytälaattikkoon jo useampi, mutta aloitetaanpa tällä näyttävällä pastaohjeella. 

Punajuuripasta:

2
pientä punajuurta
200 g
durum-vehnäjauhoja
ripaus
suolaa
1 tl
oliiviöljyä
1
kananmuna

Keitä punajuuret kypsiksi suolattomassa vedessä. Tämä vie noin tunnin. Kuori ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Paseeraa sose vielä siivilän läpi. Anna jäähtyä.

Mittaa kulhoon tai pöydälle jauhot. Tee keskelle syvennys ja lisää siihen loput ainekset. Vaivaa pikku hiljaa keskeltä aloittaen joko käsin tai koneella. Aluksi tuntuu, että kosteutta on liian vähän, mutta kun vaivaamista jatkaa, muodostuu tiivis pastataikina. Itse vaivaan aluksi koneella ja kun taikina on muodostunut, siirryn vaivaamaan käsin. Jos taikina tuntuu tahmaiselta, lisää jauhoja. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 20 minuuttia kelmuun käärittynä.

Vinkki: jauhoista voi myös korvata jopa kolmasosan jollakin täysjyväjauholla, itse käytän usein spelttijauhoja.

Täyte:

150 g
pehmeää vuohenjuustoa, esim. Pirkka tai President
nippu
basilikaa
nippu
rucolaa

mustapippuria
1
kananmunakeltuainen

Murenna vuohenjuusto haarukalla. Hienonna yrtit ja sekoita vuohenjuuston joukkoon. Lisää myös pippuri ja kananmunakeltuainen.

Kastike:

Ruskista kattilassa nokare voita ja lisää loraus sitruunamehua. Mausta mustapippurilla.

Raviolit:

Jaa pastataikina kolmeen osaan ja kauli jokainen ohueksi levyksi, joko pastakoneella tai käsin. Pastakonetta käytettäessä aloita isoimmasta välistä ja siirry asteittain pienempään. Taita taikina kolminkerroin joka kierroksen välissä. Itselläni ainakin taikina oli aavistuksen tavallista vaikempi työstää, joten jauhoja kannattaa käyttää kaulimisen apuna ihan reilusti.

Levitä taytettä pastalevyn toiselle reunalle noin teelusikallinen jokaista raviolia varten. Voitele takina vedellä ja käännä toinen puoli päälle. Taputtele pois liiat ilmat ja leikkaa joko neliskanttisiksi tai pyöreiksi ravioleiksi. Päydälle kannattaa levittää jauhoja, ettei taikina tartu siihen kiinni.

Keitä raviolit suolalla maustetussa vedessä muutama kerrallaan. Tuorepstalla menee 1-3 minuuttia kypsyä, valmiit raviolit tunnistat siitä, että ne nousevat pintaan. Tarjoile välittömästi raastetun juuston ja kastikkeen kanssa.


P.S. Ja  mullahan ei ole mitään pakkomiellettä vuohenjuuston ja punajuuren yhdistelmästä... Katso ohjeet myös punajuuri-vuohenjuustolasagnelle ja punajuuri-vuohenjuustopizzalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti