torstai 3. joulukuuta 2015

Seitanburgerit



Seitanin sanotaan usein olevan kasvisproteiineista eniten lihan kaltainen. Siksi se sopii hyvin hampurilaisen väliin pihviksi.

Ohjeella tulee viisi annosta.

Resepti:

1 annos
Marinadi:
30 g
voita
2 dl
paseerattua tomaattia
½ dl
ketsuppia
1 ½ rkl
kuivattua sipulia
2 tl
valkosipulijauhetta
1 tl
(savustettua) paprikajauhetta
ripaus
chilijauhetta
ripaus
cayennepippuria
½ tl
dijon-sinappia
1 rkl
worcesterkastiketta
3 rkl
tummaa siirappia
3 rkl
viinietikkaa
ripaus
suolaa
Lisäksi:
5 viipaletta
cheddaria
5

sämpylää
salaattia
1
tomaatti viipaloituna
1
punasipuli ohuina renkaina

majoneesia

Jaa seitan viiteen osaan ja muotoile litteiksi pihveiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin puoli tuntia.

Valmista marinadi: Ruskista voi kattilassa ja lisää sitten loput ainesosat. Keittele pienellä lämmöllä hetki, jotta maut tasaantuvat. Kaada keitettyjen seitanpihvien päälle. Anna marinoitua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

Paista marinoituneisiin pihveihin pannulla molemmin puolin kaunis väri. 

Paahda sämpylät sisäpinnoilta ja asettele seitanpihvit väliin. Kasaa päälle loput täytteet.

Tarjoile lisukkeena esimerkiksi lohkoperunoita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti