Seitanin sanotaan usein olevan kasvisproteiineista eniten lihan kaltainen. Siksi se sopii hyvin hampurilaisen väliin pihviksi.
Ohjeella tulee viisi annosta.
Resepti:
1 annos
|
|
Marinadi:
|
|
30 g
|
voita
|
2 dl
|
paseerattua tomaattia
|
½ dl
|
ketsuppia
|
1 ½ rkl
|
kuivattua sipulia
|
2 tl
|
valkosipulijauhetta
|
1 tl
|
(savustettua) paprikajauhetta
|
ripaus
|
chilijauhetta
|
ripaus
|
cayennepippuria
|
½ tl
|
dijon-sinappia
|
1 rkl
|
worcesterkastiketta
|
3 rkl
|
tummaa siirappia
|
3 rkl
|
viinietikkaa
|
ripaus
|
suolaa
|
Lisäksi:
|
|
5 viipaletta
|
cheddaria
|
|
sämpylää
salaattia
|
1
|
tomaatti viipaloituna
|
|
punasipuli ohuina renkaina
|
|
majoneesia
|
Jaa seitan viiteen osaan ja muotoile litteiksi pihveiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä noin puoli tuntia.
Valmista marinadi: Ruskista voi kattilassa ja lisää sitten loput ainesosat. Keittele pienellä lämmöllä hetki, jotta maut tasaantuvat. Kaada keitettyjen seitanpihvien päälle. Anna marinoitua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.
Paista marinoituneisiin pihveihin pannulla molemmin puolin kaunis väri.
Paahda sämpylät sisäpinnoilta ja asettele seitanpihvit väliin. Kasaa päälle loput täytteet.
Tarjoile lisukkeena esimerkiksi lohkoperunoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti