sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Kalapihvit



Tykkään paljon kalasta, mutta usein se on harmillisen kallista. Nämä pihvit ovat siitä hyvä resepti, että niihin käy myös edullisempi pakastekala, joka sellaisenaan ei ole yleensä kovin hyvää. Pihveihin on myös kätevä upottaa ylijääneitä aineksia jääkaapista - itselläni sattui olemaan kevätsipuleita ja selleriä.

Ohjeella tulee noin 15 pihviä.

Resepti:


400 g (5-6)
perunoita
500 g
vaaleaa kalaa
2-3
kevätsipulia (voi korvata esim. purjolla)
½
sellerinvarsi
3 rkl
korppujauhoja
1
kananmuna
1 rkl
kuivattua tilliä
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
kuorrutukseen:
paistamiseen:
korppujauhoja
rypsiöljyä tms.

Keitä perunat kypsiksi ja soseuta. Kannattaa valita lajikkeeksi peruna, joka ei ole täysin kiinteä eikä jauhoinen. Anna jäähtyä.

Kypsennä kala nopeasti juuri ja juuri kypsäksi keittämällä pienessä vesitilkassa. Voit tehdä tämän myös mikrossa. Leikkaa tai revi pieneksi silpuksi.

Yhdistä perunamuussiin kala, pilkotut siplulit ja sellerit sekä muut aineet. Anna tekeytyä kylmässä noin puoli tuntia.

Muotoile massa pienehköiksi pihveiksi. Kaada lautaselle korppujauhoja ja kierittele pihvit niissä varovaisesti.

Kuumenna paistinpannulla öljyä keskilämmölle. Paista muutama pihvi kerrallaan, kunnes ne ovat saaneet kauniin värin, noin 5 min/puoli. Siirrä odottamaan talouspaperin päälle.

Tarjoile pihvien lisukkeena esimerkiksi salaattia ja kermaviilikastiketta (helppo ohje alla).

Kermaviilikastike:

2 dl
kermaviiliä
1 dl
majoneesia
½ tl
dijon-sinappia
1 tl
sokeria
1-2 tl
sitruunamehua
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
2 tl
kuivattua yrttiä, esim. tilli tai ruohosipuli

Sekoita kaikki ainekset varovaisesti yhteen. Anna maustua jääkaapissa hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti