tiistai 27. joulukuuta 2016

Juuressipsit



Tein jouluksi poroannokseen rapeaksi elementiksi uunissa kuivattuja juuressipsejä. Sipsien salaisuus on pitkä ja hidas kuivaus, mikä tekee sipseistä rapeita. Onnistut parhaiten kiertoilmauunissa.

Resepti:

 
400 g erilaisia vihanneksia (minulla punajuri, keltajuuri, palsternakka)
1 rkl öljyä

suolaa

Kuori vihannekset ja viipaloi juurekset niin ohuiksi siivuiksi kuin saat. Suosittelen teroittamaan veitsen ennen pilkkomista. Liian paksuista paloista tulee kovia ja nahkeita.

Levitä juureslastut mahdollisimman ohueksi kerrokseksi vähintään kahdelle pellille. Ihanne olisi, että lastut eivät ole yhtään päällekkäin.

Laita pellit uuniin 75 °C lämpötilaan noin kolmeksi tunniksi. Kääntele välillä. Jos sipsit eivät tunnu rapeutuvaan, laita uuniluukun väliin paistolasta. Tämä toimenpide päästää kosteutta pois uunista.

Levitä paistamisen loppuvaiheessa sipsien pinnalle öljy ja ripaus suolaa. Voit vielä tarvittaessa nostaa uunin lämpötilan 90 °C.

Anna jäähtyä ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti