lauantai 17. joulukuuta 2016

Tonnikalapihvit, tuoresalsaa ja polentaa



Tonnikalapihvit muistuttavat rakenteeltaan hämmästyttävän paljon lihaa. Ne kannattaa jättää ehdottamasti sisältä punertaviksi, jotta pihvit eivät kuivu. Koska osa tonnikalakannoista on valitettavasti uhanalaisia, ostan itse aina MSC-sertifioitua tonnikalaa. Tässä ohjeessa se saa seurakseen italialaishenkistä raikasta salsaa ja rapeaa polentaa.

Ohje on neljälle.

Polenta:

100 g polentajauhoja
4 dl kanalientä

Kuumenna kanaliemi kiehuvaksi. Lisää polentajauhot kiehuvaan liemeen pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Keitä kaksi minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan (polentajauhoista on olemassa pikaversioita ja pidemmän kypsymisajan vaativia).

Kaada kuuma polentapuuro neliskanttiseen astiaan. Tasoita pinta. Anna jäähtyä huoneenlämpöön.
 
Kumoa jäähtyny polentakakku leikkulaudalle ja pilko se neliöiksi. Paista polentapaloja pannulla kaikilta puolilta keskilämmöllä, kunnes ne ovat rapean kullankeltaisia (muutama minuutti/puoli). Kannattaa valita paistamiseen hyväpintainen teflonpannu, sillä polenta jää helposti kiinni pannuun. 

Tuoresalsa:

1 punasipuli
4 tomaattia
½ (makea) paprika
muutama oliivi
2 valkosipulinkynttä
½ ruukkua lehtipersiljaa
2 rkl balsamicoa

pippuria

Tee salsa sillä, välin, kun polenta jähmettyy.

Pilko kaikki kasvikset pieniksi neliöiksi. Nypi lehtipersiljan lehdet. Yhdistä kaikki aineet. Tarkista maku: jos salsa kaipaa lisää suolaa, lisää oliivien määrää.

Tonnikalapihvit:

4 tonnikalapihviä

suolaa

pippuria

öljyä paistamiseen

Jos käytät pakastettua tonnikalaa, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan.

Kuivaa tonnikalan pinta talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna suolan imeytä hetki.

Paista tonnikala hyvin kuumalla pannulla pari minuuttia/puoli. Pystyt seuraamaan kypsymistä pihvin sivusta. Jätän itse aina tonnikalan hyvin raa'aksi, niin, että vain pinta saa hieman väriä. 

Tarjoile välittömästi polentan ja salsan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti