keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Seitanchorizo



En ole täysin kasvissyöjä, mutta yritän vältellä etenkin sianlihaa sen epäeettisyyden vuoksi. Siispä kun mieleni teki chorizopastaa, piti "oikealle" chorizolle keksiä kasviskorvike. Seitan on hyvä lihankorvike niin rakenteena kuin monipuolisuutensa ansioista, niinpä lautaselle päätyi tänään seitanchorizosta valmistettua linssi-chorizopastaa. Vaikka ainesosalista on ptkä, älä säikähdä. suurin osa aineksista on kuivia mausteita, jotka voi hyvin jättää poiskin.

Ohjeesta tulee 8 isoa tai 16–24 pientä makkaraa.

Resepti:



2 ½ dl
gluteenijauhoja
1 dl
kikhernejauhoja
1 ½ rkl
paprikajauhetta
½ tl
chilijauhetta
½ tl
cayennepippuria
2 rkl
ravintohiivahiutaleita
½ tl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
1 tl
muskottipähkinää
1 rkl
sipulijauhetta
1 rkl
1rkl
persiljaa
ruskeaa sokeria
4
valkosipulinkynttä
2 dl
kylmää vettä
1 tl
tomaattipyreetä
2 rkl
soijakastiketta
2 tl
viinietikkaa
1 tl
1 rkl
nestemäistä savua
oliiviöljyä


Siivilöi kulhoon gluteenijauhot, kikhernejauhot ja paprika, sillä ne muodostavat helposti paakkuja. Sekoita joukkoon huolellisesti muut kuivat aineet.

Raasta valkosipuli hienoksi. Yhdistä nestemäisten aineisten kanssa ja sekoita tasaiseksi. 

Yhdistä keskenään kuivat ja nestemäiset aineet. Sekoita, kunnes muodostuu tiivis taikinapallo.

Laita tässä välissä kiehumaan runsaasti suolalla tai kasvisliemellä maustettua vettä joko isoon kattilaan tai wok/paistinpannuun.

Jaa taikina kahdeksaan osaan, jos haluat isoja makkaroita (kuten kuvassa), tai jaa nämä vielä 2–3 osaan, mikäli haluat pieniä makkaroita. Pyörittele jokainen osa noin 1,5 cm halkaisijaltaan olevaksi tangoksi.

Tiputtele makkarat kiehuvaan veteen yksi kerrallaan ja keitä sitten hiljallen noin puoli tuntia. Tämän jälkeen makkarat ovat sellaisenaan käyttövalmiita, tai voit vielä marinoida ne halutessasi.

Marinadi:


1
valkosipulinkynsi
1 ½ rkl
savustettua paprikaa
4 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
balsamicoa
ripaus
suolaa
(muutama tippa
nestesavua)
  

Hienonna valkosipulinkynsi ja yhdistä muihin aineksiin. Hiero marinadi makkaroiden pintaan ja anna marinoitua vähintään muutama tunti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti