Resepti:
1 (n. 500 g)
|
lohifilee
|
3 rkl
|
sesaminsiemeniä
|
tilkka
|
sesamiöljyä
|
|
suolaa, mustapippuria
|
kastike:
|
|
1
|
appelsiini
|
pala
|
inkivääriä
|
1 rkl
|
hunajaa
|
1 tl
|
srirachaa
|
1 rkl
|
soijakastiketta
|
1 tl
|
riisiviinietikkaa
|
Poista lohesta nahka ja kuutioi se. Mausta kuutiot sesaminsiemenillä, sesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla.
Valmista kastike: raasta noin 1 tl appelsiinin kuorta ja purista joukkoon koko appelsiinin mehu. Raasta myös inkivääri. Sekoita joukkoon loput ainekset.
Paista lohi kuumahkolla pannulla nopeasti lähes kypsäksi. Kaada joukkoon kastike ja anna kiehua, kunnes lohi on kokonaan kypsää ja kastike hieman paksunee. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi nuudeleita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti