torstai 8. maaliskuuta 2018

Sesamilohta appelsiinikastikkeessa

Kuulun yleensä koulukuntaan, jonka mielestä kala maustetaan vain suolalla ja pippurilla. Lohi kuitenkin sopii hyvin myös aasialaisiin ruokiin, ja niinpä hain vaihtelua paistettuun loheen tällä helpolla ja nopealla lohikastikkeella. Kuvaa ei tullut tällä kertaa napsaistua, joskaan kovin edustavalta kastike ei näyttänyt.

Resepti:


1 (n. 500 g)
lohifilee
3 rkl
sesaminsiemeniä
tilkka
sesamiöljyä

suolaa, mustapippuria
kastike:

1
appelsiini
pala
inkivääriä
1 rkl
hunajaa
1 tl
srirachaa
1 rkl
soijakastiketta
1 tl
riisiviinietikkaa


Poista lohesta nahka ja kuutioi se. Mausta kuutiot sesaminsiemenillä, sesamiöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Valmista kastike: raasta noin 1 tl appelsiinin kuorta ja purista joukkoon koko appelsiinin mehu. Raasta myös inkivääri. Sekoita joukkoon loput ainekset.

Paista lohi kuumahkolla pannulla nopeasti lähes kypsäksi. Kaada joukkoon kastike ja anna kiehua, kunnes lohi on kokonaan kypsää ja kastike hieman paksunee. Tarjoa lisukkeena esimerkiksi nuudeleita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti