torstai 29. toukokuuta 2014

Chili-suklaajuustokakku




Kuten jo aikaisemmassa postauksessani mainitsin, keittiömme ikkunalla kasvavat chilit alkavat tuottaa satoa, joten chiliohjeita on luultavasti tulossa lähiaikoina reilusti. Tässä vaihteeksi jälkkäriohje chilistä.

Pohja:

175 g
vaniljatäytekeksejä (Domino tms.)
75 g
voita tai margariinia

Leikkaa 24 cm irtopohjavuoan pohjalle paperi. Murskaa keksit käsin tai koneessa. Sulata rasva ja sekoita keksimurskan joukkoon. Lusikoi vuoan pohjalle ja tasoita varovasti. Älä painele, jottei pohjasta tule liian kova.

Täyte:

4
liivatelehteä
1
punainen chili
200 g
tummaa suklaata
300 g
tuorejuustoa
3 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
½ dl
vahvaa kahvia
2 dl
vispikermaa

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen siksi aikaa, kun valmistelet täytteen. Pilko chili pienenpieneksi silpuksi, isot chilinpalat eivät ole kivoja kakussa. (Muutenkin makuaineet kannattaa aina hienontaa mahdollisimman pieneksi, sillä tällöin niiden pinta-ala kasvaa ja maku tulee voimakkaammin esille.) Sulata suklaa vesihauteessa. Sekoita tuorejuuston joukkoon chili, sulatettu suklaa, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna kahvi kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata kahvin joukkoon. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Vispaa kerma vaahdoksi ja nostele varovasti täytteen joukkoon. Kaada vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

2 kommenttia:

  1. mikä lienee kyseinen punainen chili?

    VastaaPoista
  2. Hei,

    Ohjeessa voi käyttää melkeinpä mitä tahansa punaisia chilejä. Itse käytin ihan marketista saatavia pitkiä punaisia chilejä.

    VastaaPoista