lauantai 11. lokakuuta 2014

Juures-soijapapupihvit



Kotimaisia juureksia ilmestyy syksyllä halvalla kauppoihin ja niitä kannattaakin hyödyntää nyt, kun ne ovat parhaimmillaan. Soijapavut tuovat näihin kasvispihveihin vielä proteiinia ja ruokaisuutta. Raastamiseen ja paistamiseen kuluu jonkin verran aikaa, joten kannattaa ehkä tehdä näitä viikonloppuna. Voit myös tehdä isomman erän kerrallaan ja pakastaa ylimääräiset.

Resepti:

2 dl
kuivia soijapapuja
1
lanttu
2
porkkanaa
pala
juuriselleriä
1
sipuli
4
kananmunaa
¾ dl
vehnäjauhoja
2 tl
timjamia
1 rkl
persiljaa
1 tl
suolaa

mustapippuria

öljyä paistamiseen

Aloita liottamalla ja keittämällä pavut. Soijapapuja liotetaan vähintään 10 tuntia ja keitetään 2 tuntia. Voit myös korvata soijapavut muilla pavuilla ja käyttää tölkkipapuja, jotka eivät vaadi käsittelyä vaan ne voi käyttää sellaisenaan. Esimerkiksi valkoiset pavut ovat sopivan neutraali korvaaja.

Muussaa keitetyt ja hieman jäähtyneet pavut esimerkiksi sauvasekoittimella. Raasta kaikki juurekset ja pilko sipuli pieneksi. Yhdistä muiden aineiden kanssa papumössöön ja sekoita tasaiseksi. Tarkista koostumus ja lisää tarvittaessa joko nestettä tai korppujauhoja.

Kuumenna reilusti öljyä paistinpannulla keskilämmölle. Muotoile noin 2-3 ruokalusikallista pihvitaikinaa suoraan pannulla ympyräksi. Paista 4-5 pihviä kerrallaan, 5-7 minuuttia/puoli. Myös lettupannu sopii hyvin paistamiseen. siirrä valmiit pihvit vielä uunipellille ja paista noin 20 minuuttia 150 °C. Lisukkeeksi sopii esimerkiksi perunamuusi tai riisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti