torstai 2. lokakuuta 2014

Mausteinen linssi-porkkanakeitto.



Aion tänä vuonna osallistua lihattomaan lokakuuhun, ex-kasvisyöjänä haasteen ei tosin pitäisi olla kovin vaikea. Tässä ensimmäinen kasvisruoka lokakuulle. Erilaiset kasvissosekeitot ovat muutenkin mielestäni helppoja, nopeita ja terveellisiä arkiruokia. Niihin saa helposti proteiinia lisää, kun soseuttaa mukaan linssejä tai soijapaloja.

Resepti:

1
sipuli

rypsiöljyä
6 (n. 500 g)
porkkanaa
pala
inkivääriä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
½ tl
chilihiutaleita
4 dl
kana- tai kasvislientä
1 dl
punaisia linssejä
2 dl
ruokakermaa

suolaa (tarvittaessa), mustapippuria

Kuumenna kattilassa tilkka öljyä. Pilko sipuli karkeasti pienemmäksi ja paahda öljyssä keskilämmöllä, kunnes se on ruskistunut. Tässä menee noin 10 minuuttia. Pilko sipulin paistuessa porkkanat pienemmiksi ja raasta inkivääri.

Käännä levyä isommalle ja lisää kattilaan pilkkomasi porkkanat ja mausteet. Käytin itse kokonaisia mausteita, valmiiksi jauhettuja voi lisätä hieman vähemmän. Kuumenna hetki. Lisää sitten kattilaan kana-tai kasvisliemi. Kiehauta ja keitä 30-40 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet.

Soseuta keitto ja kaada joukkoon ruokakerma. Maista ja mausta tarvittaessa. Tarjoile keiton kanssa esimerkiksi leipäkrutonkeja, siemeniä, raejuustoa tai turkkilaista jogurttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti