perjantai 12. joulukuuta 2014

Tomaattinen linssikeitto


Linssikeitto o helppoa ja halpaa arkiruokaa. Voit käyttää tähän reseptiin mitä tahansa linssejä ja kasviksia, joita sinulla sattuu olemaan kaapissa.

Resepti:


1
sipuli
2
valkosipulinkynttä

öljyä
1 tl
juustokuminaa
2 tl
paprikaa
1-2
porkkanaa
½
lanttu
pala
selleriä
2-3
perunaa
1 tlk
tomaattimurskaa
2-3 dl
kana- tai kasvislientä
¾ dl
belugalinssejä tai muita linssejä
1
kokonainen kuivattu chili
½ tl
1 tl
kuivattua oreganoa
kuivattua persiljaa
1 tlk
isoja valkoisia papuja tai muita papuja

mustapippuria, suolaa tarvittaessa

Pilko sipuli ja valkosipuli. Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja paista siinä sipuleita hitaasti miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat pehmenneet. Pilko tällä välin vihannekset. Lisää sipulin kypsyttyä kattilaan valkosipuli ja mausteet. Paista hetki ja lisää sitten loput ainekset papuja ja yrttejä lukuun ottamatta. 

Keitä noin 30-40 minuuttia tai kunnes linssit ja vihannekset ovat kypsiä. Jos käytät muita linssejä, huomio niiden keittoaika, esimerkiksi punaiset linssit kypsyvät jo 10 minuutissa. Lisää lopuksi pavut ja yrtit. Mausta pienellä määrällä mustapippuria ja tarvittaessa suolalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti