tiistai 23. joulukuuta 2014

Hunajapaahdetut juurekset


Näiden juuresten salaisuus on pitkä kypsyttäminen. Tämä määrä riittää 2-3 henkilölle.

Resepti:

1
lanttu
1-2
punajuurta
1-2
porkkanaa

rypsiöljyä

suolaa
½ tl
timjamia
1 tl
hunajaa

Paloittele juurekset saman kokoisiksi lohkoiksi. Siirrä uunivuokaan ja pirskottele päälle öljyä niin, että kaikki palat ovat öljyssä. Peitä vuoka foliolla tai kannella. Paista 150 °C uunissa noin 2 tuntia.

Poista folio uunivuoasta. Lisää mausteet ja hunaja tasaisesti juuresten päälle. Nosta uunin lämpötilaa hieman alle 200 °C ja paista vielä noin 15 minuuttia tai kunnes juuresten pinta on saanut hieman väriä. Tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti