keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Bataatti-kookoskeitto



Voit tehdä tästä keitosta nopeamman tai hitaamman version joko keittämällä tai kypsentämällä uunissa bataatit. Jos sinulla riittää aikaa, suosittelen uunissa kypsentämistä, sillä se syventää bataatin makeaa makua.

Resepti:

1
bataatti
n. 1 tl
chiliöljyä tai rypsiöljyä
suolaa
1
sipuli
½
punainen chili tai maun mukaan
pala
inkivääriä
½ tl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
1 tl
kurkumaa
½ dl
punaisia linssejä
3-4 dl
vettä
1 tlk (400 ml)
kookosmaitoa

mustapippuria

Halkaise bataatti kuorineen pitkittäin kahtia. Hiero leikkuupintaan chiliöljyä (löytyy aasialaisista kaupoista) tai rypsiöljyä. Ripottele pintaan hieman suolaa. Paista leikkuupinta ylöspäin uunissa 175 °C noin tunti. Irrota kypsistä bataateista kuoret.

Kuori ja pilko bataatin kypsennyksen loppuvaiheessa sipuli. Pilko tai raasta myös chili ja inkivääri valmiiksi. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja paista siinä sipuleita, kunnes ne ovat saaneet väriä. Lisää chili, inkivääri ja mausteet. Paista, kunnes mausteet alkavat tuoksua.

Lisää sitten kattilaan huuhdellut linssit ja vesi. Keitä 10 minuuttia. Jos kypsennät bataatin keittämällä, lisää se tässä vaiheessa mukaan pieninä paloina ja pidennä kypsennysaikaa 20-30 minuuttiin.

Lisää keittoon loput ainekset ja soseuta. Ohenna tarvittaessa vedellä. Tarjoile halutessasi esimerkiksi chiliöljyn ja leipäkrutonkien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti