torstai 7. toukokuuta 2015

Churrot



Jäikö vapusta munkinpaistorasvaa yli? Samaa öljyähän voi käyttää useampaan kertaan. Churrot syntyvät melko vähällä vaivalla ilman kohotuksia.

Resepti:

2 ½ dl
vettä
100 g
margariinia tai voita
2 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
150 g (2 ½ dl)
vehnäjauhoja
1
sokerointiin:
kananmuna
kanelisokeria

Yhdistä kattilassa vesi, rasva ja sokerit. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta kattila pois liedeltä ja lisää jauhot samalla sekoittaen. Jatka sekoittamista, kunnes taikina on tasaista. Lisää kananmuna voimakkaasti sekoittaen. Siirrä taikina pursotuspussiin (joko ilman tyllaa tai isolla tähtityllalla). Aseta kanelisokeri valmiiksi lautaselle odottamaan.

Kuumenna reilusti öljyä kattilassa kuumaksi. Pursota churrotaikinasta ohuita tankoja öljyyn muutama kerrallaan. Nosta reikäkauhalla valumaan paperin päälle. Kierittele kaneli-sokeriseoksessa kuumana.

Tarjoa churrot suklaakastikkeen (itsetehdyn tai valmiin) kera.

Suklaakastike:

2 dl
vispikermaa
100–150 g
suklaata

Kuumenna kerma ja suklaa varovasti yhdessä joko vesihauteessa tai pinnoitetussa kattilassa, kunnes suklaa on sulanut. Tarjoa kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti