tiistai 28. huhtikuuta 2015

Kokonaisia kananmunia kookosmasalassa



Kananmunacurry kuulostaa (ainakin minusta) oudolta, mutta tämä resepti oli oikein toimiva. Olen bongannut ohjeen Rick Stein's India -ohjelmasta, alkuperäinen ohje löytyy täältä. Kannattaa huomioida, että tästä tulee melko tulista vaikka vähensinkin chilin määrää alkuperäisestä ohjeesta.

Resepti:

6
kananmunaa

öljyä paistamiseen
1 tl
chilijauhetta
1 tl
kurkumaa
1 tlk (400 ml)
kookosmaitoa
1
punasipuli, pilkottu ohuiksi paloiksi
2
vihreää chiliä, renkaina siemenineen
pala
inkivääriä raastettuna
½ tl
suolaa
1 tl
sokeria
½ tl
garam masalaa
1 ruukku
korianteria

Keitä kananmunat koviksi ja kuori.

Kuumenna (wok)-pannussa öljy kuumaksi ja lisää siihen kananmunat. Paista, kunnes kananmunat ovat saaneet hieman väriä. Pinta näyttää kuplivan ja pehmenevän, mutta tämä kuuluu asiaan.

Lisää pannuun chilijauhe ja kurkuma. Paista vielä alle minuutin verran. 

Lisää sitten pannuun kookosmaito, punasipuli, vihreät chilit, inkivääri ja suola. Keitä noin 10 minuuttia tai kunnes sipulit ovat pehmenneet.

Lisää viimeisenä pannuun sokeri, garam masala ja pilkottu korianteri. Puolita kananmunat ennen tarjoilua.

Lisukkeeksi sopii basmatiriisi. Tein lisukkeeksi myös dahl-muhennosta linsseistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti