tiistai 18. elokuuta 2015

Mangochutney



Mangochutney sopii hyvin lisukkeeksi erilaisille intialaisille ruoille. Helpoimmalla pääset, kun käytät pakastettua ja valmiiksi pilkottua mangoa.

Resepti:

1
punasipuli
½
habanero tai 1 punainen chili
pala
inkivääriä
1
valkosipulinkynsi
1 tl
korianteria
1 tl
kurkumaa
½ tl
juustokuminaa
¼ tl
kanelia
¼ tl
kardemummaa
¼ tl
neilikkaa
1 tl
nigellansiemeniä
600 g
mangoa kuutioina
¾ dl
sokeria
1 dl
viinietikkaa
1 tl
suolaa

Pilko punasipuli ja hienonna tai raasta chili, inkivääri ja valkosipuli. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja paista siinä hetki sipuleita, chiliä ja inkivääriä. Lisää mausteet ja paista vielä hetki, kunnes ne alkavat tuoksumaan.

Lisää kattilaan mango, sokeri, etikka ja suola. Keitä hiljakseen noin puoli tuntia tai kunnes mangot ovat pehmenneet. Voit halutessasi muussata niitä pienemmiksi esimerkiksi haarukan avulla. Maista, että maut ovat kohdallaan: mangojen hapokkuus ja makeus vaihtelevat, samoin chilien tulisuus. Korjaa makuja tarvittaessa.

Purkita ja jäähdytä chuntney. Säilytä jääkaapissa.

Vinkki: Voit myös halutessasi korvata puolet mangosta tuoreella pilkotulla ananaksella.

Huom. Nigellansiemeniä (eli mustasiemeniä) voi olla vaikea löytää kaupasta. Voit tehdä chutneyn hyvin ilman niitäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti