tiistai 18. elokuuta 2015

Mangochutneykana



Tein hiljattain ison satsin mangochutneytä kasvishampurilaisten kanssa tarjottavaksi. Samasta erästä syntyi myös kätevästi tämä kanaruoka. Voit yhtä hyvin tosin käyttää tähän reseptiin myös valmista mangochutneytä. Oma suosikkimerkkini on Geeta's premium mango chutney.

Resepti:

Marinadi:
4
broilerinkoipea tai vastaava määrä muuta broileria
½
habanero tai 1 punainen chili
pala
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1 tl
juustokuminaa
1 tl
korianteria
½ tl
kanelia
½ tl
kardemummaa
½ tl
neilikkaa
1 tl
kurkumaa
ripaus
mustapippuria
ripaus
suolaa
2 rkl
sitruunamehua
1 dl
turkkilaista jogurttia
Paistamiseen: voita ja muutama ruokalusikallinen mangochutneytä

Leikkaa kanakoipiin nahkapuoleen veitsellä viiltoja. 

Hienonna marinadiin chili (käytä hanskoja habaneron kanssa!), inkivääri ja valkosipuli. Sekoita muiden ainesten kanssa. Hiero kanojen pintaan ja anna marinoitua vähintään muutama tunti.

Kun olet valmis tekemään ruokaa, ota kanat ensin huoneenlämpöön noin puoleksi tunniksi. Pyyhi tarvittaessa ylimääräinen marinadi pois. Hiero pintaan pehmennyttä voita. Paista koipia yhteensä noin 45-50 minuutin ajan 200 °C uunissa. Hiero kanojen pintaan viimeisen 15 minuutin kohdalla mangochutneytä.

Tarjoile kanat riisin ja mangochutneyn kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti