maanantai 17. elokuuta 2015

Pestolasagne

Olen viime aikoina ihastunut tuorepastasta tehtyyn lasagneen, erityisesti kasvisversioihin. Pestolasagne on helpoimmasta päästä.

Ohje on noin neljälle.

Tuorepasta:

50 g
spelttijauhoja (voi käyttää myös pelkkiä vehnäjauhoja)
250 g
durum-vehnäjauhoja
3
kananmunaa
ripaus
suolaa
1 rkl
oliiviöljyä

vettä tarvittaessa

Sekoita kulhossa jauhot ja suola. Tee keskelle syvennys ja riko siihen kananmunat ja lisää öljy. Lähde vaivaamaan pastaa keskeltä reunoille päin. Taikina vaikuttaa aluksi aivan liian kuivalta, mutta muototuu kyllä, kun sitä vaivaa tarpeeksi kauan. Koska kananmunien koko ja jauhejen kuivuus voi kuitenkin vaihdella, joskus on tarpeen lisätä ruokalusikallinen tai pari vettä. Tee lisäykset varovasti, ettei taikinasta tule liian märkää. Vaivaa taikinaa, kunnes se on sileää ja tasaista (käsin noin 10 minuuttia). Anna takinan levätä tämän jälkeen noin 20 minuuttia.

Kauli pasta levyiksi joko käsin tai pastakoneella. Leikkaa vuokaasi sopiviksi paloiksi.

Bechamel-kastike:

3 rkl
öljyä
¾ dl
vehnäjauhoja
4 dl
maitoa
1 prk
mascarponea
1 dl
mozzarellaraastetta
ripaus
muskottipähkinää

Kuumenna öljy kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauho ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Lisää maito hiljalleen koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kuumenna, kunnes kastike paksunee. Nosta pois liedeltä ja lisää juustot ja muskottipähkinä.

Täyte ja kokoaminen:

2 ps (300 g)
pakastepinaattia
1 ps (200 g)
pakasteherneitä
1 prk (185 g)
pestoa
mozzarellaa kuorrutukseen

Voitele lasagnevuoka. Lusikoi pohjalle ohut kerros bechamel-kastiketta. Laita päälle pastalevy ja ripottele sen päälle noin neljäsosa täytteistä. Peston voit lusikoida levylle pieninä nokareina. Lusikoi päälle jälleen bechamel-kastiketta. Toista, kunnes sinulla on neljä kerrosta. Päällimäiseksi tulee pastalevy, jonka päälle on bechamel-kastiketta ja mozzarellaa.

Paista lasagnea 200 °C uunissa noin 30 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti