keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Parmesan-kana



Helppo parmesan-kana syntyy näppärimmin valmiista ohutleikkeistä. Jos sinulla on aikaa, suosittelen kuitenkin käyttämään maukkaampia ja halvempia paistileikkeitä. Kastikkeeksi sopii hyvin itse tehty aioli.

Resepti:

n. 500 g
broileria (rintafilettä tai paistileikettä)


suolaa, mustapippuria
1 dl
vehnäjauhoja
1–2
kananmunaa
75 g
parmesania
1 ½ dl
korppujauhoja

Nuiji broilerit tarvittaessa lihanuijalla ohuiksi. Mausta pinta suolalla ja pippurilla. Huomioi kuitenkin, että parmesan on hyvin suolaista.

Asettelle erillisille lautasille vehnäjauho, rikki vispatut kananmunat ja toisiinsa sekoitettu parmesanraaste ja korppujauho. Kierittele broilerit ensiin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja viimeiseksi parmesan-korppujauhoseoksessa.

Paista broilerit paistinpannulla muutama kerrallaan tilkassa öljyä. Pidä lämpö suhteellisen mietona, ettei juusto pääse palamaan. Paista noin 5 minuuttia/puoli. Siirrä valmiit broilerit talouspaperin päälle odottamaan.

Tarjoile kanat esimerkiksi salaatin ja aiolin kanssa.

Aioli:

2
valkosipulinkynttä
1

kananmuna
½ dl
oliiviöljyä
1 ½ dl
rypisöljyä
½ tl
dijon-sinappia
1 tl
sitruunamehua


suolaa, mustapippuria

Hienonna valkosipulinkynnet pieneksi silpuksi. Jos et pidä raa'an valksosipulin mausta, voit pehmittää makua kypsyttämällä silputtua valkosipulia vesitilkan kera noin 30 sekunnin ajan mikrossa. Yhdistä valkosipuli kananmunan ja sinapin kanssa korkeaan vatkauskulhoon.

Vaahdota kananmuna sähkövatkaimella. Aloita samalla lisäämään öljyä ohuena nauhana kananmunan joukkoon. Jatka, kunnes sinulla on paksua ja vaaleaa majoneesia. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti