maanantai 24. lokakuuta 2016

Dumplings tofutäytteellä



Dumplingeissa on melko paljon näpertelyä, joten ihan arkiruoaksi ne eivät sovi. Viikonloppuna on kuitenkin aikaa nähdä enemmän vaivaa ruoanlaiton suhteen ja silloin dumplingit ovat mukavaa askartelua. Dumplingit saivat seurakseen mukavan happaman ja suolaisen kastikkeen (ohje alla).

Noin 40 kpl (2-4 hengelle)

Resepti:

1 pkt valmiita wontontaikinalevyjä
1 pkt (270 g) kiinteää tofua
n. 200 g kiinankaalia
1 porkkana
15 cm purjoa
pala inkivääriä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl
osterikastiketta
sesamiöljyä paistamiseen

Ota taikinalevyt sulamaan jääkaappiin. (Levyjä löytyy aasialaisia tarvikkeita myyvistä kaupoista.)

Jos jaksat nähdä vaivaa, tee tofustasi kiinteämpää seuraavasti: Kiedo tofu puhtaaseen keittiöpyyhkeeseen ja aseta päälle leikkuulauta ja sen päälle paino (kuten painava kattila). Anna tofun puristua puolen tunnin ajan. Pilko tofu pieniksi kuutioiksi. Levitä kuutiot uunipelille ja paista 175 °C uunissa noin vartin ajan. Voit myös käyttää tofua sellaisenaan.

Valmista täyte seuraavasti: Suikaloi kaali hienoksi ja raasta porkkana ja inkivääri. Leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Kuumenna tilkka seamiöljyä pannulla ja paista siinä hetki kasviksia. Mausta soijakastikkeella ja osterikastikeella (tiukkaa kasvisruokavaliota noudattava voi jättää tämän pois).

Murenna paistetut tofukuutiot täytteen joukkoon.

Ota sulaneet wontonlevyt jääkaapista. Irrota pinosta yksi levy ja laita sille noin teelusikallinen täytettä. Kastele reunat kevyesti vedellä ja nipistele kiinni. Laita leivinpaperille odottamaan. Toista, kunnes olet käyttänyt kaikki levyt.

Kuumenna tilkka öljyä kannellisessa paistinpannussa keskilämmölle. Kannattaa valita pinnoitettu pannu, sillä taikina tarttuu helposti kiinni. Lisää pannulle niin monta dumplingia kuin mahtuu. Paista pari minuuttia (hölskyttele pannua kiinni tarttumisen estämiseksi) ja lisää sitten pannun pohjalle noin puoli desiä vettä. Sulje kansi ja anna dumplingien kypsyä höyryssä muutaman minuutin ajan. Ota sitten kansi pois ja anna veden haihtua. Tässä vaiheessa öljy-vesiseos räiskyy paljon, joten suojaa itsesi ja keittiön pinnat. Kun vesi on haihtunut, jatka paistamista vielä pari minuuttia, jotta saat rapean kullankeltaisen pohjan. Siirrä odottamaan lautaselle ja valmsita loput dumplingit samalla tavalla.

Tarjoile kastikkeen kanssa (ohje alla)

Kastike: Alkuperäinen ohje täällä.

¾ dl soijakastiketta
2 ½ rkl riisiviinietikkaa
ripaus sokeria
2 tl chiliöljyä
1 hienoksi raastettu valkosipulinkynsi

Sekoita ainekset keskenään. Anna maustua sen aikaa, kun teet dumplingit.

Vinkki: Netti on pullollaan vidoita siitä, miten dumplingit taitellaan oikeaoppisesti. Tämän vuoksi en omilla taidoillani ryhdy neuvomaan, miten se kuuluisi tehdä. Katso esimerkiksi https://www.youtube.com/watch?v=q_z26XeDA-M.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti