sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Vegaaninen mango-suklaapavlova



Jos on blogiani yhtään lueskellut, saattaa huomata, että tulen trendeihin mukaan yleensä enemmän tai vähemmän jälkijunassa. Niinpä kokeilin vasta nyt ensimmäistä kertaa kohuttua kikherneliemimarenkia. Marengista syntyi tämä helppo pavlova, joka sopisi erinomaisesti esimerkiksi pääsiäsipöytään.

Resepti:



marenki:

1
säilykekikhernetölkin liemi
1 ½ dl
sokeria
1 tl
sitruunamehua
1 tl
vaniljasokeria
suklaamousse:

1 tlk
alpro vispiä
100 g
tummaa suklaata
päälle:

300 g
mangoa kuutioina (pakaste tai tuore)


Valmista marenki hyvissä ajoin etukäteen. Kaada säilykekikhernetölkistä liemi kulhoon ja vispaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää loput aineet ja jatka vielä vaahdottamista, kunnes saat paksua ja valumatonta vaahtoa. Minulla tähän meni yhteensä noin 10 minuuttia.

Levitä marenki kevyesti öljytylle leivinpaperille pellin päälle isohkoksi ympyräksi. Jätä marengin reunat korkeammalle kuin keskiosa.

Paista marenkia 100 °C uunissa noin 2 tunnin ajan. Laita uuni pois ja jätä marenki sinne vielä siksi aikaa, että uuni on kokonaan jäähtynyt.

Valmista suklaamousse: vaahdota alpro vispi ja sulata suklaa. Kaada suklaa kuumana vispin joukkoon ja sekoita huolellisesti.

Levitä suklaamousse marenkipohjan päälle ja lisää mangokuutiot. Laita jääkaappiin hetkeksi, jotta mousse jähmettyy. Pavlova kannattaa kuitenkin tarjoilla melko nopeasti, jottei marenki pääse vettymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti