torstai 1. tammikuuta 2015

Paputostadat



Rasvaisen jouluruoan jälkeen tekee mieli kevyttä ja raikasta kasvisruokaa. Löysin BBC:n sivuilta ohjeen meksikolaisiin tostadoihin. Ideana on paistaa pannulla rapeaksi tortillalettu ja lisätä siihen päälle täytteet. Käytin kokonaisia lettuja, mutta yhtä hyvin niistä voisi leikata muotilla pienempiä ympyröitä ja tarjota cockatil-paloina tai alkuruokana.

Ohjeesta tulee 8 tostadaa eli neljälle hengelle.

Resepti:

8
tortillakuorta
3-4
tomaattia
1
punainen chili
1
vihreä chili
1
valkosipulinkynsi
1
punasipuli
2 tlk
erilaisia papuja (esim. musta, kidney)
1 ruukku
korianteria
ripaus
cayennenpippuria
limemehua

juustoa, esim. mozzarella

Valmista ensin täyte: Pilko tomaatit kuutioksi ja hienonna chilit ja valkosipuli. Kuutio punasipuli ja kypsennä halutessasi (itse kypsensin sipulin kevyesti mikrossa vesitilkan kanssa). Sekoita keskenään. Valuta hyvin pavut ja lisää joukkoon. Mausta tuoreella korianterilla, caynnepippurilla ja limellä.

Kuumenna kuiva pannu kohtalaiselle lämmölle. Aseta yksi tortillalettu pannulle ja paista rapeaksi. Käännä ja lisää päälle täytettä ja juustoraastetta. Paista, kunnes toinenkin puoli on rapea ja juusto sulanut. Paista loput samalla tavalla. Jos juusto ei ehdi täyin sulaa ennen letun palamista, voit käyttää tostadat myös uunissa paistamsen jälkeen. Tarjoile välittömästi guacamolen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti