maanantai 23. helmikuuta 2015

Mango-ananaschutney

Rakastan erilaisia chutneyita, mutta en jostain syystä ole ennen uskaltanut kokeilla niiden tekoa. Nyt aloitin klassikolla. Chutneyen teko oli yllättävän helppoa: ainekset vain pilkotaan ja keitetään. Käytä ehdottomasti tuoretta tai pakastettua mangoa ja ananasta, unohda säilyketölkit. Vinkki: eri hedelmien pilkkomisesta löytyy paljon videoita googlaamalla, jos tekniikka on hakusessa.

Resepti:


1
punasipuli
pala
inkivääriä
1
punainen chili
1
valkosipulinkynsi
2 tl
nigellansiemeniä
¼ tl
juustokuminaa
½ tl
jauhettua neilikkaa
½ tl
jauhettua kanelia
1 tl
jauhettua korianteria
1 (300 g)
mango
½
ananas
1 dl
sokeria
¾ dl
riisiviinietikkaa
1 tl
suolaa
öljyä

Pilko kasvikset. Paista öljyssä ensin hetki sipulia ja mausteita. Lisää sitten kaikki loput ainekset. Keitä hiljalleen kannen alla noin tunti.

Anna jäähtyä ja purkita.

Nigellansiemeniä voi olla hanakala löytää, mutta ne voi hyvin jättää vain pois reseptistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti