Marokkolaishenkinen kana on saanut innoituksen Master chef Australiasta, taas kerran :) Pitkästä ainesosaluettelosta huolimatta tämä on suhteellisen helppo ruoka, joka onnistuu arkenakin.
Resepti:
600 g
|
broilerin paistileikettä
|
1 tl
|
korianteria
|
½ tl
|
kanelia
|
½ tl
|
juustokuminaa
|
ripaus
|
muskottipähkinää
|
pala
|
inkivääriä
|
2 tl
|
harissa-tahnaa
|
1 rkl
|
sitruunamehua
|
½ dl
|
manteleita
|
½ dl
|
pinjansiemeniä
|
|
voita
|
1
|
sipuli
|
2-3
|
valkosipulinkynttä
|
1 rkl
|
hunajaa
|
|
suolaa
|
2 dl
|
turkkilaista jogurttia
oliiviöljyä
tuoretta korianteria
|
Hiero kanan pintaan mausteet ja sitruunamehu. Jätä maustumaan siksi aikaa, kun paistat mantelit ja pinjansiemenet.
Pilko halutessasi manteleita pienemmiksi. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista siinä manteleita ja siemeniä, kunnes ne saavat väriä. Ole varovainen: ensin näyttää, ettei mitään tapahdu, mutta tämän jälkeen ne palavat helposti. Siirrä seos syrjään odottamaan.
Paista seuraavaksi kanat. Kuumenna tilkka oliiviöljyä panulla keskilämmöllä. Paista kanoja yhdessä pilkotun sipulin kanssa hitaasti kannen alla noin 15-30 minuuttia. Lisää paiston loppuvaiheessa hienonnettu valkosipuli, suola ja hunaja.
Lisää lopuksi jogurtti. Kaada päälle mantelit ja pinjansiemenet. Viimeistele korianterilla. Tarjoile esimerkiksi couscousin ja pitaleivän (itsetehdyn tai kaupan) kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti