tiistai 17. helmikuuta 2015

Manteli-pinjansiemenkana jogurttikastikkeessa



Marokkolaishenkinen kana on saanut innoituksen Master chef Australiasta, taas kerran :) Pitkästä ainesosaluettelosta huolimatta tämä on suhteellisen helppo ruoka, joka onnistuu arkenakin.

Resepti:

600 g
broilerin paistileikettä
1 tl
korianteria
½ tl
kanelia
½ tl
juustokuminaa
ripaus
muskottipähkinää
pala
inkivääriä
2 tl
harissa-tahnaa
1 rkl
sitruunamehua
½ dl
manteleita
½ dl
pinjansiemeniä

voita
1
sipuli
2-3
valkosipulinkynttä
1 rkl
hunajaa

suolaa
2 dl
turkkilaista jogurttia
oliiviöljyä
tuoretta korianteria

Hiero kanan pintaan mausteet ja sitruunamehu. Jätä maustumaan siksi aikaa, kun paistat mantelit ja pinjansiemenet.

Pilko halutessasi manteleita pienemmiksi. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista siinä manteleita ja siemeniä, kunnes ne saavat väriä. Ole varovainen: ensin näyttää, ettei mitään tapahdu, mutta tämän jälkeen ne palavat helposti. Siirrä seos syrjään odottamaan.

Paista seuraavaksi kanat. Kuumenna tilkka oliiviöljyä panulla keskilämmöllä. Paista kanoja yhdessä pilkotun sipulin kanssa hitaasti kannen alla noin 15-30 minuuttia. Lisää paiston loppuvaiheessa hienonnettu valkosipuli, suola ja hunaja.

Lisää lopuksi jogurtti. Kaada päälle mantelit ja pinjansiemenet. Viimeistele korianterilla. Tarjoile esimerkiksi couscousin ja pitaleivän (itsetehdyn tai kaupan) kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti