lauantai 7. helmikuuta 2015

Ramenkeitto



Ramenkeiton perustana on hyvä liemi. Sen tekoon kannattaa varata paljon aikaa, jotta mausta tulee syvä. Mikään arkiruoka tämä ei siis ole. Käytä mieluiten luullista lihaa, sillä luusta irtoaa paljon makua.

Ohje on neljälle.

Liemi:



n. 600 g
porsaanlihaa (mieluiten luullista)
n. 200 g
kanansiipiä
140 g
pekonia
n. ½
purjosipuli (tai kevätsipulia)
1
valkosipulinkynsi
pala
inkivääriä
2 dl
sakea (tai valkoviiniä)
3 rkl
2 rkl
1-2 l
soijakastiketta
miriniä
vettä

Mittaa ainekset kattilaan. Täytä kattila vedellä (käytin 3 l kattilaa tähän määrään). Kiehauta. Kuori pintaan nouseva vaahto pois. Keitä kannen alle hiljalleen noin 3-4 tuntia. Voit keittää liemen hyvin valmiiksi edellisenä päivänä. Siivilöi liemi ja ota talteen. Jos haluat kirkasta lientä, jäädytä se ja sulata hitaasti siivilän läpi. Ota talteen myös lihat.

Keittoon:

250 g
1
ramen-nuudeleita
porkkana
1 pkt
siitakesieniä
pala
purjoa (tai kevätsipulia)
1 dl
pavunituja
1
keitetty kananmuna/syöjä
(pala
nori-merilevää koristeeksi)
sesamiöljyä
makeaa soijakastiketta

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan 3/4 kypsiksi. Jos et löydä ramen-nuudeleita, käytä mahdollisimman paksuja vehnänuudeleita. Vaihtoehtoisesti voit tehdä nuudelit myös itse.

Kuumenna siivilöity liemi uudestaan. Lisää liemen joukkoon pilkottu porkkana ja keitä noin 20 minuuttia. Lisää 10 minuutin kohdalla pilkotut siitakesienet. Lisää lopuksi ohueksi pilkottu purjo.

Voitele lihat ensin sesamiöljyllä ja sitten makealla soijakastikkeella. Paista 200 °C uunissa, kunnes pinta saa väriä. Pilko lihat.

Annostele nuudelit tarjoilukulhojen pohjalle. Kaada päälle liemi ja lisää päälle pilkottu possunliha, pavunidut ja puolitetut kananmunat. Koristele halutessasi palalla noria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti