Opinnäytetyöni on lopullisessa tarkistuksessa, joten minulla oli tänään koko päivä aikaa kokkailla palautetta odotellessa. Pakkasesta löytyi sopivasti pala lammasta ja jääkaapista avattu purkki kookosmaitoa, joista syntyi curry. Tämä on hidasta ruokaa, mutta toisaalta kerralla syntyy isompi määrä. Curry vain paranee säilytyksestä.
Tämä määrä riittää 4-6 hengelle.
Resepti:
1 tl
|
kokonaisia juustokuminoita
|
1 tl
|
korianterinsiemeniä
|
½ tl
|
fenkoleita
|
muutama
|
neilikka
|
muutama
|
kardemumma
|
1
|
kuivattu chili
|
1 tl
|
kurkumaa
|
öljyä
|
|
500 g
|
lampaan paistia
|
1
|
sipuli
|
1
|
punainen chili
|
pala
|
inkivääriä
|
2-3
|
valkosipulinkynttä
|
½
|
bataatti
|
1
|
kanelitanko
|
2
|
laakerinlehteä
|
voita
|
|
1 tlk
|
kokonaisia tomaatteja
suolaa |
1 tlk
2 dl |
kookosmaitoa
(pakaste)pinaattia
mustapippuria
|
Paahda kokonaisia mausteita kuivalla pannulla matalalla lämmöllä muutama minuuttia. Kaada mortteliin ja jauha hienoksi. Voit myös oikaista käyttämällä valmiiksi jauhettuja mausteita, mutta suosittelen kokonaisia, sillä niissä on vahvempi maku.
Pilko lammas kuutioksi. Pilko myös kasvikset.
Kuumenna öljyä pannussa hyvin kuumaksi. Paista lammaskuutioden pintaan nopeasti väriä ja siirrä sitten syrjään. On tärkeää, että lampaat eivät vielä tässä vaiheessa kypsy läpikypsiksi, sillä tällöin niistä haihtuu liikaa vettä ja lampaasta tulee kuivaa.
Lisää sitten pannuun pilkottu sipuli, inkivääri ja chili. Paista noin 10 minuuttia miedolla lämmöllä, Lisää sitten valkosipuli, jauhetut mausteet, kanelitanko, laakerinlehdet, bataatti ja voi. Paista vielä hetki ja lisää tomaatti sekä tarvittaessa vettä.
Anna curryn hautua hiljalleen miedolla lämmöllä niin pitkään kuin jaksat odottaa, vähintään 1 tunti. Lisää viimeisenä pinaatti ja kookosmaito. Mausta pippurilla.
Tarjoile lisukkeena esimerkiksi basmatiriisiä, naanleipää, mango-ananaschutneytä ja mintturaitaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti