lauantai 7. helmikuuta 2015

Kinuski-suolapähkinämuffinssit



Suolapähkinäkuorrutettujen muffinssien yllätyksenä on kinuskisydän. Ohjeella tulee 10-12 muffinssia.

Taikina:

150 g
margariinia tai voita
100 g
maapähkinävoita
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
4 dl
vehnäjauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
¾ dl
maitoa
½ prk
valmiiksi karamellisoitua kondensoitua maitoa

Vaahdota huoneenlämpöinen margariini, maapähkinävoi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen. Lisää kuivat aineet ja sekoita varovaisesti tasaiseksi. Mitä vähemmän sekoitat taikinaa, sitä parempana se pysyy. Lisää lopuksi maito ja sekoita taas tasaiseksi.

Laita noin ruokalusikallinen taikinaa 10-12 muffinssivuoan pohjalle. Tee keskelle syvennys. Laita noin teelusikallinen kondensoitua maitoa jokaiseen vuokaan. Täytä vielä lopulla taikinalla. Paista muffinssit 200 °C 20 minuuttia.

Kuorrute:

2 dl
sokeria
1 rkl
vettä
2 dl
vispikermaa
3 rkl
voita
¾ dl
suolapähkinöitä

Kuumenna sokeri ja vesi kattilassa. Sekoita, kunnes et enää näe sokerikiteitä. Kuumenna tässä välissä kerma (laiska käyttää tähän mikroa). Lopeta sekoittaminen ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes sokeri on vaalean kullanväristä. Kaada joukkoon kerma varovasti. Keitä edelleen miedolla lämmöllä, kunnes seos paksunee, muutama minuutti. Voit testata paksuuntumista tiputtamalla kylmään veteen pisaran kinuskia. Jos se jää muotoonsa, kinuski on valmis. Lisää voi ja sekoita tasaiseksi.

Pilko suolapähkinät pienemmäksi. Lisää kinuskin joukkoon ja levitä muffinssien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti