torstai 3. syyskuuta 2015

Passionhedelmä-suklaakakku



Tein lastenjuhliin tämän melko tuhdin kakun. Suurin osa syöjistä oli aikuisia, joten täyte ei ollut kovin makeaa. Koristelu sen sijaan oli lapsenomaisempi. Voit hyvin kuorruttaa tämän kakun myös tumman suklaan ja kerman seoksella tai vastaavasti käyttää koristeluohjetta johonkin toiseen kakkuun.

Pohja:

250 g
margariinia
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
4
valkuaista (säästä keltuaiset täytteeseen!)
5 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 ½ dl
maitoa

Vaahdota margariini ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon siivilöidyt kuivat aineet. Sekoita tasaiseksi. Lisää maito ja sekoita se taikinan joukkoon.

Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 °C noin tunnin ajan. 

Kumoa kakku vuoastaan ja anna jäähtyä. Puolita jäähtynyt kakku ja nosta pohjapuoli takaisin pestyyn irtopohjavuokaan.

Passionhedelmätahna ("passion fruit curd"):

10
passionhedelmää
4
keltuaista
2 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
100 g
voita

Irrota sisukset passionhedelmistä. Siivilöi mehu talteen, painele lusikalla, jotta saat mahdollimman paljon mehua.

Mittaa kattilaan passionhedelmämehu, keltuaiset, sokeri ja perunajauho. Kuumenna varovasti samalla vispilällä sekoittaen, kunnes seos paksunee. Tähän menee noin 10 minuuttia. 

Paloittele voi ja vatkaa se kuuman passionhedelmäseoksen joukkoon pala kerrallaan. Voit halutessasi lisätä tahnaan vielä koristeeksi noin ruokalusikallisen passionhedelmän siemeniä.

Kaada tahna purkkiin ja anna jäähtyä jääkaapissa, kunnes koostumus on kiinteytynyt.

Suklaamousse:

4 dl
vispikermaa
300 g
tummaa suklaata

Sulata suklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman ennen käyttöä.

Vispaa kerma kovaksi vaahdoksi. Kaada joukkoon jäähtynyt suklaa ohuenan nauhana samalla sekoittaen.

Kakun kokoaminen:

Levitä vuoassa olevan kakkupohjan päälle suurin osa passionhedelmätahnasta. Levitä varovasti päälle suklaamousse. Tasoita pinta. Anna moussen hyytyä jääkaapissa yön yli tai noin 8 tuntia.

Nosta aamulla päälle kakkupohjan yläpuolisko.

Päällyste ja koristelu:

voikreemi:
100 g
margariinia
4 ½ dl
tomusokeria
2 rkl
passionhedelmätahnaa
koristeluun:
500 g
valkoista sokeri/kaulintamassaa

erilaisia karkkeja

valkoista sokerikuorrutetta

Valmista voikreemi: Vatkaa margariini ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri vatkauksen edetessä pieninä erinä. Sekoita lopuksi joukkoon passionhedelmätahna.

Levitä voikreemi tasaiseksi kerrokseksi kakun pintaan.

Kauli sokerimassa hieman kakkua isommaksi ympyräksi. Nosta kaulimen avulla kakun päälle. Tasoita päällyste käsin kakun reunoilta, niin ettei sokerimassaan jää ryppyjä. Leikkaa ylimääräiset palat reunoilta pois.

Liimaa kakun pintaan sokerikuorrutteella karkkeja sinne tänne. Jäähdytä vielä ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti