Ohjeella tulee 8 sämpylää.
Resepti:
½ l
|
vettä
|
2 ½ tl
|
kuivahiivaa
|
1 rkl
|
sokeria
|
2 tl
|
suolaa
|
100 g
|
grahamjauhoja
|
650 g
|
puolikarkeita vehnäjauhoja
|
1 rkl
|
öljyä
|
1
|
kananmunanvalkuainen
|
|
sesaminsiemieniä
|
Sekoita kylmän veden joukkoon hiiva ja sokeri. Jätä pöydälle 10-15 minuutiksi. Tämä elvyttää hiivan, jolloin se toimii paremmin pienemmällä määrällä.
Lisää veden joukkoon suola. Mittaa jauhot joukkoon ja vaivaa mieluiten koneella noin 10 minuuttia. Lisää viimeisenä öljy. Anna taikinan kohota joko yön yli jääkaapissa tai 1-2 tuntia huoneenlämmössä.
Vaivaa kohonneesta taikinasta ilma pois. Jaa kahdeksaan osaan ja pyörittele sämpylöiksi. Anna kohota vielä huoneenlämmössä noin tunti.
Kuumenna uuni 200 °C ja lisää pohjalle pelti, joka on täynnä vettä. Voitele kohonneet sämpylät valkuaisella ja ripottele päälle sesaminsiemeniä (säästä loppu kananmuna pihveihin). Paista noin 20 minuuttia tai kunnes sämpylät ovat hieman saaneet väriä. Peitä sämpylät lämpiminä pyyhkeellä, niin kuoresta tulee pehmeä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti