sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Jerk-kana


Jerk-kana on jamaikalaista tulisesti marinoitua kanaa. Käytä mieluiten luullisia osia, sillä niissä on eniten makua. Muista olla varovainen habaneroa käsitellessäsi, sillä se jää pitkäksi aikaa polttelemaan iholle joutuessaan. Itse käytän yleensä käsittelyssä hanskoja.

Ohje:


500-700 g
kanan koipipaloja, koipireisiä tai siipiä
1
punasipuli
1-2
habaneroa (tai maun mukaan)
2
valkosipulinkynttä
pala
inkivääriä
2 rkl
limemehua
(loraus
tummaa rommia)
1 rkl
maustepippuria
1 tl
muskottipähkinää
½ tl
kanelia
1 tl
timjamia

suolaa

mustapippuria
2 rkl
rypsiöljyä

Pilko karkeasti punasipuli, habanerot ja valkosipulit. Inkivääri kannattaa raastaa, sillä se on usein liian tikkuista blendattavaksi. Mittaa kaikki marinadin ainekset sauvasekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja survo tasaiseksi massaksi. Hiero kanan pintaan ja jätä jääkaappiin maustumaan yön yli.

Ota seuraavana päivänä kanat hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen paistamista. Paista uunivuoassa 175 °C 45 min. Tarjoile lisäkkeenä papuja ja riisiä jamaikalaisittain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti