Soijatuotteet ovat vähän kuin kasvituotteiden jauheliha: monipuolinen ja helppo raaka-aine, mutta samalla hieman tylsä ja arkinen. Kaverini vinkkasi minulle kuitenkin kerran, että soijan makua saa parannettua marinoimalla sen. Idea on yksinkertainen: soija vain keitetään ja siihen lisätään mausteita, joiden annetaan imeytyä yön yli.
Soijapalat:
n. 2 dl
|
soijapaloja
|
kasvislientä
|
|
3 rkl
|
oliiviöljyä
|
1-2
|
valkosipulinkynttä
|
1 rkl
|
soijakastiketta
|
2 tl
|
basilikaa
|
1 tl
|
oreganoa
|
1 tl
|
timjamia
|
2 tl
|
persiljaa
|
2 tl
|
paprikajauhetta
|
mustapippuria
|
Keitä soijapalat kasvisliemessä kypsikis (10 min) ja valuta. Pilko valkosipulit ja lisää ne sekä muut marinadin ainekset kuumien soijapaojen päälle. Jäähdytä ja anna makujen imeytyä jääkaapissa yön yli.
Pastakastike:
1
|
sipuli
|
1
|
porkkana
|
1
|
valkosipulinkynsi
|
oliiviöljyä
|
|
1 tlk
|
tomaattimurskaa tai
paseerattua tomaattia
|
1 rkl
|
viinietikkaa
|
1 rkl
|
sokeria tai hunajaa
|
1 tl
|
suolaa
|
Paista yön yli marinoituneisiin soijapaloihin pannulla väriä pintaan. Siirrä syrjään odottamaan.
Hienonna vihannekset. Paista ensin porkkanaa ja sipulia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin 5 min tai kunnes ne ovat pehmenneet ja lisää sitten valkosipuli. Lisää pannuun loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, mielellään kauemminkin. Lisää lopuksi soijapalat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttejä. Tarjoa pastan kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti