keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Pasta marinoiduista soijapaloista


Soijatuotteet ovat vähän kuin kasvituotteiden jauheliha: monipuolinen ja helppo raaka-aine, mutta samalla hieman tylsä ja arkinen. Kaverini vinkkasi minulle kuitenkin kerran, että soijan makua saa parannettua marinoimalla sen. Idea on yksinkertainen: soija vain keitetään ja siihen lisätään mausteita, joiden annetaan imeytyä yön yli.

Soijapalat:


n. 2 dl
soijapaloja

kasvislientä
3 rkl
oliiviöljyä
1-2
valkosipulinkynttä
1 rkl
soijakastiketta
2 tl
basilikaa
1 tl
oreganoa
1 tl
timjamia
2 tl
persiljaa
2 tl
paprikajauhetta

mustapippuria

Keitä soijapalat kasvisliemessä kypsikis (10 min) ja valuta. Pilko valkosipulit ja lisää ne sekä muut marinadin ainekset kuumien soijapaojen päälle. Jäähdytä ja anna makujen imeytyä jääkaapissa yön yli.

Pastakastike:

1
sipuli
1
porkkana
1
valkosipulinkynsi

oliiviöljyä
1 tlk
tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
1 rkl
viinietikkaa
1 rkl
sokeria tai hunajaa
1 tl
suolaa

Paista yön yli marinoituneisiin soijapaloihin pannulla väriä pintaan. Siirrä syrjään odottamaan.

Hienonna vihannekset. Paista ensin porkkanaa ja sipulia oliiviöljyssä miedolla lämmöllä noin 5 min tai kunnes ne ovat pehmenneet ja lisää sitten valkosipuli. Lisää pannuun loput ainekset ja anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia, mielellään kauemminkin. Lisää lopuksi soijapalat ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa yrttejä. Tarjoa pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti