torstai 10. heinäkuuta 2014

Kreikkalaiset lihapullat




Tämä ohje on kirjasta Kreikkalainen keittiö (Rena Salaman, Gummerrus 2008). Lihapullat eroavat perinteisistä siten, että ne tehdään korppujauhojen sijasta kuivahtaneesta leivästä. Jos löydät, käytä myös mielellään lampaan jauhelihaa.

Tämä määrä riittää noin neljälle syöjälle.

Resepti:

2-3 viipaletta
leipää (kuivahtanutta)
400 g
lampaan tai naudan jauhelihaa
1
sipuli
1 tl
oregano
1 tl
timjamia
3 rkl
persiljaa
1
kananmuna

suolaa, mustapippuria

vehnäjauhoja

oliiviöljyä paistamiseen

Poista leivästä kuoret. Liota viipaleita vedessä noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Valmista sillä välin loppu taikina: Pilko jauhelihan joukoon sipuli ja mittaa mausteet. Riko joukkoon kananmuna. Purista lionneista leivistä ylimääräinen vesi pois ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja muotoile pienehköiksi pyöryköiksi.

Mittaa noin 1 dl vehnäjauhoja lautaselle. Kierittele jauhoissa lihapullat. Tämä tekee niiden pinnasta rapean. 

Paista lihapullat paistinpannussa runsaassa oliiviöljyssä kypsiksi. Tarjoile esimerkiksi uuniperunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti