Tämä määrä riittää noin neljälle syöjälle.
Resepti:
2-3 viipaletta
|
leipää (kuivahtanutta)
|
400 g
|
lampaan tai naudan
jauhelihaa
|
1
|
sipuli
|
1 tl
|
oregano
|
1 tl
|
timjamia
|
3 rkl
|
persiljaa
|
1
|
kananmuna
|
suolaa, mustapippuria
|
|
vehnäjauhoja
|
|
oliiviöljyä paistamiseen
|
Poista leivästä kuoret. Liota viipaleita vedessä noin 10-15 minuuttia tai kunnes ne ovat pehmenneet. Valmista sillä välin loppu taikina: Pilko jauhelihan joukoon sipuli ja mittaa mausteet. Riko joukkoon kananmuna. Purista lionneista leivistä ylimääräinen vesi pois ja lisää taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja muotoile pienehköiksi pyöryköiksi.
Mittaa noin 1 dl vehnäjauhoja lautaselle. Kierittele jauhoissa lihapullat. Tämä tekee niiden pinnasta rapean.
Paista lihapullat paistinpannussa runsaassa oliiviöljyssä kypsiksi. Tarjoile esimerkiksi uuniperunoiden kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti