Kirjoitin taannoin paella-ohjeessani, että en saanut kyseistä ruokaa onnistumaan ilman chorizo-makkaraa. Siitä tuli mieleeni, että kasvisversioon voisi kokeilla soijachorizoa, joka on mielestäni kasvismakkaraksi harvinaisen hyvä. Lisämakua ruokaan tuovat erilaiset kasvikset.
Ohje on neljälle.
Resepti:
1
|
sipuli
|
1
|
chili
|
2
|
valkosipulinkynttä
|
|
oliiviöljyä
|
1 rkl
|
paprikajauhetta
|
1 pkt
|
soijachorizoa (löytyy
pakkasesta)
|
2
|
tomaattia
|
2 dl
|
risottoriisiä
|
3 ¾ dl
|
kasvislientä
|
½ tl
|
sahramia
|
2 rkl
|
valkoviinietikkaa
|
pala
|
kesäkurpitsaa
|
½
|
paprika
|
3-4
|
artisokansydäntä
(säilyke)
|
|
mustapippuria
|
muutama
tippa
|
tabascoa
|
Aloita pilkkomalla kaikki vihannekset valmiiksi. Kuumenna reiluisti oliiviöljyä paistinpannussa. Paista sipuleita ja chilejä miedolla lämmöllä, kunnes ne ovat kypsiä. Lisää pannuun valkosipuli, paprikajauhe ja soijachorizo. Paista vielä hetki. Lisää sitten riisi ja paista sekoitellen, kunnes se muuttuu läpinäkyväksi. Lisää sitten pannuun kasvisliemi, etikka ja sahrami.
Anna kiehua noin 20 minuuttia. Lisää keittämisen loppupuolella loput kasvikset. Mausta mustapippurilla ja tabascolla. Paista lopuksi pohja rapeaksi. Tarjoile sitruunalohkojen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti