keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Chorizo-herkkusienipasta



Tässä on helppo ohje nopeaan arkiruokaan. Panosta hyvään makkaraan, niin et voi mennä metsään. Alkuperäinen ohje on täältä.

Ohjeesta riittää noin neljälle.

Resepti:


5-6
pienehköä herkkusientä
200 g
chorizo-makkaraa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 dl
tomaattipyrettä- tai murskaa
1 rkl
sokeria
1 rkl
valkoviinietikkaa
1 tl
oreganoa
½ tl
timjamia
2 tl
basilikaa
2 tl
persiljaa

mustapippuria

oliiviöljyä paistamiseen
pastaa neljälle hengelle

Pilko herkkusienet. Paista niitä kuivalla pannulla, kunnes neste irtoaa. Lisää pannuun tilkka öljyä ja paista, kunnes sienet saavat hieman väriä. Siirrä syrjään. Muista keittää pasta ajoissa.

Pilko sienten paistuessa chorizo, sipuli ja valkosipuli. Paista ensin sipuleita ja chorizoa sieniltä jääneessä öljyssä. Lisää sitten valkosipuli ja paista, kunnes se alkaa tuoksua. Lisää sitten pannuun tomaatti, sokeri ja etikka. Anna kiehua 10-15 minuuttia. Suolaa ei kannata lisätä, sillä chorizo on usein jo valmiiksi hyvin suolaista. Jos kastike paksunee liikaa, lisää tilkka pastan keitinvettä.

Mausta ruoka lopuksi yrteillä ja mustapippurilla. Sekoita joukkoon pasta. Tarjoile parmesan- tai grana padano -juuston kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti