torstai 20. marraskuuta 2014

Kebabvarras lampaasta



Lammas on mielestäni parhaimmillaan etnisessä ruoassa. Tarjoile mausteiset vartaat pitaleipien, sahramiriisin ja tsatsikin kanssa. Ohjeeseen on sovellettu Tomi Björckin Huippukokin kotiruokaa -kirjan ohjetta.

Ohjeesta riittää noin neljälle.

Resepti:

n. 500 g
1
lampaan tai karitsan paistia
punasipuli
marinadi:

½
sitruunan raastettu kuori ja mehu
1
hienonnettu valkosipulinkynsi
1 rkl
kuivattua persiljaa
1 rkl
kuivattua minttua
1 tl
juustokuminaa
½ tl
kanelia
1 rkl
paprikajauhetta
1 ½ tl
harissa-tahnaa
2 rkl
ruskeaa sokeria
paistamiseen:

½ dl
vaahterasiirappia
1 tl
harissa-tahnaa
1 tl
viinietikkaa
1 tl
juustokuminaa

Poista paistista kalvot ja kuutioi liha isohkoiksi paloiksi. Sekoita marinadin aineet kulhossa tai minigrip-pusissa. Sekoita joukkoon kuutioitu lammas. Anna marinoitua vähintään kaksi tuntia, mieluiten yön yli.

Ota marinointiajan päätyttyä lammas hyvissä ajoin lämpimään.

Pilko punasipuli saman kokoisiksi paloiksi kuin lammas ja pujota vuorotellen varrastikkuihin. Muista liottaa puiset tikut ennen käyttöä etteivät ne pala.

Sekoita valmiiksi kulhossa vaahterasiirappi, harissa, etikka ja juustokumina. Jätä sivuun odottamaan.

Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Paista vartaita kovahkolla teholla hieman alle kymmenen minuuttia. Kääntele paistamisen aikana. Sivele vartaat valmistallasi kastikkeella paiston lopuksi.

Anna lopuksi vartaiden vetäytyä hetki folion alla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti