lauantai 1. marraskuuta 2014

Tofua ja kasviksia maapähkinäkastikkeessa



Bloggailuni on viime aikoina jäänyt vähemmälle uuden työn takia, mutta jos nyt edes näin viikonloppuisin yrittäisin parantaa asiaa. Viime aikoina olen kokkaillut lähinnä vanhoilla tutuilla kasvisresepteillä, mutta joitakin uusiakin ruokia olen yrittänyt kehitellä. Tässä yksi niistä.

Resepti:

1 pkt (250 g)
tofua

erilaisia kasviksia (esim. sipuli, porkkana, parsakaali)

kastike:
pähkinä- tai sesamiöljyä
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
chili
1 dl
maapähkinävoita
2 rkl
makeaa soijakastiketta
1 tl
soijakastiketta
1 rkl
palmusokeria (tai muuta sokeria)
n. 2 dl
kookosmaitoa
2 rkl
limen mehua

Aloita kompressoimalla tofu. Kiedo se puhtaan keittiöpyyhkeen sisään, aseta päälle esimerkiksi leikkuulauta ja sen päälle paino. Jätä paikoilleen 1-2 tunniksi. Voit myös laittaa tofun aamulla jääkaappiin kompressoitumaan, käytä silloin kevyempää painoa. Tämän tarkoituksena on saada tofusta pois nestettä, jolloin siitä tulee rapeampaa, mutta kiireessä vaiheen voi hyvin jättää väliinkin. 

Tee seuraavaksi kastike valmiiksi odottamaan. Jauha kaikki ainekset hienoksi tehosekoittimessa ja kuumenna hetki kattilassa. Kastike saatta juoksettua, mutta se ei haittaa.

Paloittele kompressoitunut tofu ja vihannekset. Kuumenna pannussa tilkka öljyä miedolla lämmöllä. Paista tofut hitaasti rapeaksi. Siirrä syrjään, nosta pannun lämpöä ja vokkaa vihannekset nopeasti napakankypsiksi. Ota pannu pois liedeltä ja nostele tofut joukkoon. Tarjoile maapähkinäkastikkeen ja riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti